Osijek
PREDSTAVLJENA PLATFORMA UDRUGA CIVILNOG DRUŠTVA

Zajednički nastup civilnog sektora prema tijelima vlasti i financijerima iz EU
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

Na skupu u društvenim prostorijama Gradske četvrti Tvrđa na Vijencu Ivana Meštrovića 26f predstavljena je novoosnovana Platforma udruga civilnog društva Motus.

- Ovdje se udružilo nekoliko udruga koje su možda najutjecanije i najveće te provode velike europske projekte. Nama se čini da se posljednjih godina civilno društvo ne doživljava onoliko koliko te udruge pridonose razvoju našeg društva i dobrobiti u smislu socijalnih usluga, zaštite okoliša i ljudskih prava te svega onoga što udruge rade iz svojih projekata koji se provode s pomoću novca iz europskih fondova. To smo prepoznali kao potrebu da još bolje uspostavimo suradnju s mjesnom samoupravom i županijom na našem području te da uspostavimo partnerski odnos koji će promijeniti tu percepciju o nama kao udrugama, ali nama pomoći da još više pridonesemo lokalnoj zajednici. Jedna je od glavnih zadaća Platforme zajedničko nastupanje i suradnja u raznim projektima te pružanje ekspertne pomoći jedinicama lokalne samouprave - rekao nam je Jasmin Sadiković, predsjednik udruge Zeleni Osijek.

Spomenuta Platforma udruga civilnog društva s područja Osječko-baranjske županije okuplja Agenciju lokalne demokracije, Udrugu za rad s mladima Breza, Centar za poduzeništvo, Dječju osječku kreativnu kućicu Dokkicu, Nansenov dijalog Osijek, Proni Centar za socijalno podučavanje, Projekt građanske demokratske inicijative, Slagalicu - Zakladu za razvoj lokalne zajednice, Volonterski centar Osijek, Udrugu za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek te Udrugu djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono. D. Celing

MEĐUSOBNO POVEZIVANJE

Udruga Zvono iz Belišća pridružila se ovoj inicijativi jer već godinama surađuje s brojnim članicama novoosnovane Platforme udruga civilnog društva koji su postali partneri Zvona. Kako nam je rekla predsjednica ove udruge Mira Anić, Platforma okuplja najsnažnije udruge civilnog društva u Osječko-baranjskoj županiji.

Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike