Osijek
OPĆINA VLADISLAVCI

U modernizaciju rasvjete ulažu 200.000 kuna
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

Tri će naselja općine Vladislavci dobiti novu rasvjetu jer je upravo načelnik Marjan Tomas potpisao ugovor za novih 200.000 kuna potpore za njezinu modernizaciju i rekonstrukciju.

Projekt je, kaže Tomas, ukupno vrijedan 750 tisuća kuna za naselja Vladislavci, Dopsin i Hrastin, a sukladno usvojenom planu, prvu fazu gradnje očekuju u lipnju.

- Zahvaljujemo Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a što i ove godine prati naše projekte. Zamjenom postojeće rasvjete novom LED rasvjetom znatno ćemo uštedjeti na troškovima električne energije. Naime, LED je energetski učinkovitiji i ušteda je više od 70 % na troškovima energije, ali i na troškovima održavanja. Osim ušteda, realizacijom tog projekta povećali bismo i razinu osvijetljenosti svih naselja. Kako budemo dobivali sredstva, tako ćemo i uređivati naselje po naselje - kaže Tomas.

Pojašnjava da je tako isplativost projekta već za godinu dana, jer Općina godišnje troši 120.000 kuna za električnu energiju za rad javne rasvjete. “U jednoj godini uštedjeli bismo investiciju, a sve nadolazeće godine troškovi bi se uvelike smanjili. Ušteđena sredstva koristit ćemo za neke druge projekte na području naše općine. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije