Osijek
POŽAR U TRGOVAČKOM CENTRU

Zbog opuška evakuirana Portanova
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

Najveći regionalni Trgovački centar Portanova evakuiran je u ponedjeljak oko 20.30 sati zbog manjeg požara.

- Incident se dogodio u evakuacijskom koridoru na prvom katu. Najvjerojatnije je riječ o opušku koji je djelatnica bacila u katronsku kutiju. Oglasio se protupožarni alarm u cijelom centru te smo zamolili sve koji su se u njemu zatekli da iziđu van. Dečki su odmah pronašli mjesto gdje se požar dogodio i ugasili ga protupožarnim aparatom, a na tom dijelu koridora upalile su se i prskalice. Sve je bilo gotovo za 15-ak minuta. Jedino je ostalo vode na oko 10 četvornih metara koju je trebalo kasnije počistiti. Nitko ne bi trebao bacati opuške u smeće nigdje, pa tako nije trebalo biti ni ovaj put, no dogodilo se - kazao nam je Saša Iličin, savjetnik direktora TC-a Portanova. Savjetnik i direktor su, čim su čuli što se događa, došli u Portanovu, a potom i pozvali policiju da odradi svoj dio posla.

- Nije bilo nikakve potrebe za sudjelovanjem vatrogasaca pa ih zato nismo ni zvali. Da smo čekali vatrogasce, požar se mogao i proširiti - dodao je Saša Iličin.

Međutim, Pero Čeman, zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek mišljenja je kako je vatrogasce ipak trebalo zvati.

- Prema mojem mišljenju, vatrogaci i zaštitari su tamo da odreagiraju u prvom trenutku, da lociraju gdje se nešto događa, isključe struju, priručnim aparatima krenu gasiti i nadziru. U ovakvim slučajevima treba zvati JPVP da se provjeri termokamerama postoji li opasnost od širenja požara i da se detektorima plina provjeri koncentracija ugljičnog monoksida, istaknuo je zapovjednik JPVP-a Osijek. S. Lacić

PORTANOVA: SVE JE PO PRAVILIMA

Iz Portanove u svom priopćenju navode da je, prema dodijeljenoj kategorizaciji ugroženosti od požara od strane MUP-a, organizirana služba za zaštitu od požara s imenovanom odgovornom osobom s položenim stručnim ispitom. Ondje se u svakom trenutku se nalaze dva profesionalno obučena vatrogasca uz četiri djelatnika obučena u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu za poslove zaštite od požara, tako da ne postoji bojazan kako se na licu mjesta kao primarna aktivnost neće djelovati brzo i adekvatno u slučaju bilo kakvog zapaljenja što je ova situacija, koliko god bila nepoželjna, i dokazala.

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike