Mozaik
JOHN TRAVOLTA, POSEBNI GOST CANNESA

Sam sebi sam poprilično dosadan pa biram likove koji su sve ono što ja nisam
Objavljeno 23. svibnja, 2018.
Izvan službenog programa predstavio je svoj film “Gotti” o Johnu Gottiju

Volim izazove, volim istraživati nove glumačke horizonte. Sam sebi sam poprilično dosadan pa biram likove koji su sve ono što ja nisam, otkrio je John Travolta tijekom masterclassa koji je održao na 71. Cannesu koji mu je ukazao čast kao jednom od posebnih ovogodišnjih gostiju.

Slavna holivudska zvijezda iza sebe ima impresivnu karijeru koja uključuje i velike padove, posljednjih godina baš se i ne može pohvaliti nekim posebno značajnim ulogama i filmovima, no i dalje je izuzetno tražen i nonstop zaposlen.

- Ne žalim ni za čim u svojoj karijeri, nekad donesete dobru odluku, nekad manje dobru, ni Picassovi crteži nisu svi jednako uspješni. Apsolutni uspjeh baš svakog filma koji snimam nije nešto čime se opterećujem, to vrijedi i za “Battlefield Earth” i ponosan sam što sam ga snimio, taj film je jedan moj intimni i osobni uspjeh. U to sam vrijeme mogao birati što ću raditi, odlučio sam se za “Battlefield Earth” i nije mi žao - kaže Travolta odgovarajući na pitanje o padovima i promašajima u karijeri, među kojima je najpoznatiji zloglasni “Battlefield Earth” koji i danas prati glas jednog od najvećih holivudskih fijaska.

Scijentologija mi je dobra

Nije tajna da je Travolta osobno lobirao za ekranizaciju istomena romana L. Rona Hubbarda koji se proslavio kao utemeljitelj Scijentološke crkve jer je slavni holivudski glumac jedan od najpoznatijih scijentologa o čemu govori pozitivno i javno.

- Prakticiram scijentologiju jer mi čini dobro. Scijentologija koristi vrlo jednostavne metode koje djeluje pozitivno na onoga tko ih prihvaća. Scijentologija vas uči kako da budete uspješniji u životu, kako da budete mentalno stabilniji, produktivniji i motiviraniji, kako da budete bolji roditelj i bračni partner. Također, scijentologija vas uči kako da se okružite ljudima koji zrače pozitivnom energijom jer samo jedno pokvareno jaje može upropastiti sve - priča Travolta iako većina njegovih kolega i općenito američke javnosti scijentologiju smatra manipulativnim kultom slavnih i bogatih.

Svjetska zvijezda u Cannesu je izvan službenog programa predstavila svoj najnoviji film “Gotti” u kojemu tumači preminulog kralja podzemlja i šefa zloglasne mafijaške obitelji Gambino, slavnog Johna Gottija, a pojavio se i na javnoj projekciji “Briljantina” koji ove godine obilježava 40-godišnjicu kako bi pozdravio publiku na otvorenoj kinopozornici na kanskoj plaži.

Oživio u Cannesu 1994.

Travoltu uz Cannes vežu lijepe uspomenu jer je upravo ovdje njegova tada zamrla karijera ponovno oživjela kad je “Pakleni šund” 1994. godine osvojio Zlatnu palmu.

- Kad sam prihvatio ulogu u Tarantinovu filmu, nisam ni slutio da će steći kultni status i postati takav pop-fenomen, svi smo mislili da radimo neki zabavan art-filmić koji će pogledati samo mali krug ljudi, a onda se dogodio Cannes i Zlatna palma koji su film pretvorili u globalni fenomen. Tarantino ima nešto zajedničko s ostalim slavnim redateljima s kojima sam radio: imao je povjerenja u moje glumačke sposobnosti. Priznao mi je da me uvijek doživljavao kao nepredvidljivog glumca kojemu može vjerovati i rekao da je upravo to ono što je tražio za ulogu Vincenta Vege - rekao je Travolta koji je osim s Quentinom Tarantinom u karijeri radio s mnogim poznatim filmašima kao što su Mike Nichols, Terrence Malick, John Woo, Brian DePalma i Robert Altman. Glumac je, među ostalim, priznao da se glumom zarazio još u petoj godini kada je na televiziji gledao Fellinijev klasik “Ulica” koji ga je kao dijete emotivno silno pogodio i usmjerio njegov životni put.

Stjepan HUNDIĆ

“Briljantin”

PROSLAVIO 40. GODIŠNJICU PREMIJERE

John Travolta

glumac

Scijentologija vas uči kako da se okružite ljudima koji zrače pozitivnom energijom jer samo jedno pokvareno jaje može upropastiti sve.

Možda ste propustili...

ISKUSNI REDATELJ ZNANSTVENE FANTASTIKE

Drew Goddard priprema posve novi film “Matrix”

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda