Sport
IZBORNIKOV POPIS

Svi Dalićevi ljudi
Objavljeno 21. svibnja, 2018.
Ovo je moj izbor i stojim iza njega - rekao je Dalić koji će reprezentativce okupiti 26. svibnja

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije  Zlatko Dalić objavio je popis imena 24 igrača  koja će voditi u Rovinj  na pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Prema pravilima FIFA-e, na Svjetsko prvenstvo u Rusiju mora voditi  23 igrača, a konačna lista putnika mora biti objavljena do  4. lipnja. Nakon toga moguća  je zamjena ozlijeđenih igrača  do 24 sata prije prve utakmice koju  Hrvatska igra 16.  lipnja protiv Nigerije.

Otpao  Barišić

 S popisa od  32 igrača sada su otpali  Karlo Letica,  Borna Barišić, Zoran  Nižić, Borna Sosa, Marko Rog, Mario Pašalić, Duje Čop i Ivan Santini. Naravno, svaki izbornikov izbor, ne samo u Hrvatskoj izaziva polemike u javnosti. Naravno, očekuju se i  reakcije razočaranih igrača.  No, Dalić tvrdi kako je ovo isključivo bio  njegov izbor.    
- Ovo je moj izbor  i stojim iza njega. Nisam  imao puno  dilema, svjestan sam da nikada  neće svi  biti zadovoljni.  Svi imaju  pravo na svoje mišljenje, moje je pravo da  izaberem igrače - kazao je  Dalić, dodavši kako će s te  liste otpasti jedan od stopera.
- Ćorluka i Mitrović bili su  ozlijeđeni. Brine me situacija  s Ćorlukom. Ozlijedio je list i  nećemo ulaziti u rizik. Treba  nam zdrav i spreman.
Ostavljam rezervu i tijekom  priprema vidjet ćemo kakva će biti njihova situacija. Ostali  su na čekanju i uvijek postoji  mogućnost da ih priključim  na pripreme.
Napadači

Izbornik je otkrio kako u svojim planovima Marija Mandžukića vidi u vrhu napada, a  ne na krilu što najčešće igra u  Juventusu. 

- Po meni je Mandžukić prava  špica, i to je njegova najbolja  pozicija. Imamo izbora, jer na  svakoj poziciji imamo dva  igrača - kazao je izbornik, osvrnuvši se na sjajnu pred stavu Ante Rebića u finalu  njemačkog kupa.
- Rebić je odigrao odlično, u sjajnoj je formi. Daj bože da  tako nastavi i u Rusiji. Svaka  čast i Niki Kovaču koji ga je doveo na tu razinu, rekao je  Dalić napomenuvši i kako Rebić još nije izbacio Perišića iz  udarne postave.
- Nisam rekao da  je Rebić  izbacio Perišića, rekao sam  'preskočio', ali sada smo dobili i Perišića i Rebića.
Osvrnuo se i na neigranje  Marka Pjace, koji se ipak na šao na njegovu popisu, premda je tvrdio kako igrači bez  minutaže neće moći ići na  Svjetsko prvenstvo.
- Pjaca je igrač koji meni treba  i kojemu vjerujem. Nažalost,  nije igrao mnogo, ali mu vjerujem. Može igrati na oba  krila i u napadu. Moram cijeniti što se ozlijedio u Estoniji igrajući za reprezentaciju.
Komentirao je i stalne polemike oko lijevih bočnih Pivarića i Strinića. I ovaj put  dobili su prednost pred kapetanom Osijeka Bornom Barišićem.
- Strinić i Pivarić stalno su  osporavani. Međutim, ja im vjerujem i moram stati iza  njih. Dat ću im podršku i  povjerenje - rekao je Dalić  koji će reprezentativce okupiti u subotu, 26. svibnja, u  Zagrebu nakon čega se reprezentacija seli u Rovinj. K.  L./Hina

U SLAVONIJI 7. LIPNJA


Hrvatska će u Istri trenirati  od 27. svibnja do 1. lipnja, a  dan kasnije 'vatreni' će iz  Pule letjeti u Liverpool gdje  ih u nedjelju, 3. lipnja, očekuje ogled protiv Brazila.  Potom će trenirati na  Rujevici, a 7. lipnja putuju u  Slavoniju gdje će noćiti u  Vukovaru, a 8. lipnja u Osijeku igrat će protiv Senegala posljednju pripremnu  utakmicu prije početka  SP-a.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike