Sport
AK SLAVONIJA-ŽITO

Tri zlata i norma za talijanski Jesolo
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

Mlade juniorske atletske snage s Drave imale su uspješan nastup u Zagrebu. Na stadionu Mladosti održan je Kup Hrvatske i ekipno prvenstvo države, na kojemu su članovi AK Slavonija-Žito osvojili drugo mjesto u konkurenciji juniora, a juniorke su završile kao trećeplasirane. Atletičari su isti doseg ostvarili i u Kupu, gdje su djevojke ostale korak do postolja, a u ukupnom poretku osječki je klub također bio četvrti.

Gledajući pojedinačne dosege, osvojeno je jedno prvo mjesto, četiri druga i dva treća mjesta. Najveću dominaciju pokazali su osječki skakači s motkom, koji su zauzeli prva četiri mjesta. Slavio je Ivan Paravac (4,30 m), drugi je bio Borna Cik (4,10 m), treći Sven Salaj (4,00 m), a četvrti Bartol Cik (3,60 m). Dino Bučević zauzeo je drugo mjesto na 400 m (49,18), a Luka Jakobović imao je treći rezultat u skoku u vis (1,80 m).

Kod juniorki, Nikolina Užnik bila je odmah iza pobjednice u skoku s motkom (3,20 m), a drugi rezultat (4:05,54) istrčala je štafeta 4 x 400 m (Lorena Bencarić, Marissa Bura, Barbara Vrhovac, Melani Bosić).

Uz tri klupska trofeja, ostvaren je još jedan vrijedan rezultat. Sara Aščić u skoku u vis nastupila je izvan konkurencije, preskočila je 1,80 m i izjednačila osobni rekord. Još važnije, ostvarila je normu za Prvenstvo Mediterana za mlađe seniore, koje će se 9. i 10. lipnja održati u talijanskom Jesolu. N.B.

Najčitanije iz rubrike