Crna kronika
UŽAS KOD ALJMAŠA

Mrtva tijela muškarca i žene pronađena na obali Dunava
Objavljeno 22. svibnja, 2018.
Za sada nije poznat identitet pronađenih utopljenika, kao ni jesu li bili zajedno

ALJMAŠ - Mrtva tijela dviju osoba pronađena su u nedjelju u poslijepodnevnim satima u neposrednoj blizini ušća Drave u Dunav, kod Aljmaša. Mrtvo tijelo muškarca pronađeno je oko 15.45 sati, a mrtvo tijelo žene 20-ak minuta kasnije.

- Vraćao sam se čamcem u Aljmaš i vidio policijski gliser. Policajac mi je mahao rukom neka usporim da ne pravim valove. Policija je ogradila dio obale i nikoga nije puštala da se obalom spusti do toga mjesta. Nisam znao što se događa, ali kasnije sam čuo da su pronašli dva tijela - kazao nam je očevidac. Mještani dodaju da je nakon nekog vremena od pronalaska tijela stiglo vozilo pogrebne tvrtke koje ih je odvezlo.

Za sada nije poznat identitet muškarca i žene čija su tijela u nedjelju pronađena. S obzirom na loše stanje njihovih tijela koja su u poodmaklom stadiju raspadanja, identifikacija bi mogla i potrajati. Iz policije doznajemo da je kriminalističko istraživanje i utvrđivanje identiteta u tijeku. Također, za sada se ne može znati je li riječ o osobama koje su možda bile zajedno.

Mještani Aljmaša mahom su pretpostavljali da se radi o ilegalnim migrantima, no ta teorija nije potvrđena jer postoji mogućnost i da je riječ o osobama koje su nestale tijekom proteklih tjedana, odnosno da su oboje počinile samoubojstvo u dva odvojena slučaja.

U Osječko-baranjskoj županiji tijekom prošle godine dogodilo se 50 samoubojstava, a još 54 ih je pokušano. Kod pokušanih i dovršenih samoubojstava 50 osoba je smrtno stradalo, šest ih je ozlijeđeno teško i 25 lakše.

Najviše osoba u Slavoniji i Baranji ubilo se vješanjem - njih 32, dok se na taj način još njih sedmero pokušalo ubiti. Pucanjem iz oružja ubilo se sedam osoba, dok se dogodilo po jedno samoubojstvo skakanjem u vodu i jedan takav pokušaj. Trovanjem je suicid počinilo dvoje ljudi, a još 16 trovanje je preživjelo. Jedna osoba ubila se ubadanjem, a jedna je to i pokušala. Dvije su si osobe oduzele život bacanjem s građevina, a tri su takva i pokušaja. Rezanje žila u 15 je slučajeva ostalo na pokušaju suicida.

Sandra LACIĆ
NAJVIŠE SUICIDA I POKUŠAJA NA PODRUČJU GRADA OSIJEKA

Na području Osijeka prošle je godine zabilježeno 17 suicida i još 22 pokušaja. Na području Đakova dogodilo se deset samoubojstava i pet pokušaja, na području Našica po osam samoubojstava i pokušaja istih, a na području Čepina šest samoubojstava i dva pokušaja. U Baranji su evidentirana četiri suicida i pokušaja, na području Belišća tri samoubojstva i osam pokušaja te na području Dalja jedan suicid i dva pokušaja.

Kriminalističko istraživanje i utvrđivanje identiteta utopljenika je u tijeku

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike