Crna kronika
REZIME PROTEKLOGA VIKENDA

Pijani vozači izazvali prometne nesreće
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

OSIJEK - U 14 prometnih nesreća koje su se proteklog vikenda dogodile u Osječko-baranjskoj županiji, dvije su bile sa smrtno stradalim osobama (poginule su dvije osobe), pet nesreća bilo je s ozlijeđenim osobama i u njima je jedna osoba ozlijeđena teže i 11 lakše. U po dvije prometne nesreće uzrok je bila neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet, i nepropisne radnje vozilom. Kod četiri prometne nesreće uzrok je oduzimanje prednosti prolaska, kod jedne nepropisno pretjecanje, dok se u tri prometne nesreće radilo o ostalim uzrocima.

Četiri sudionika prometnih nesreća evidentiranih u dane vikenda u vrijeme nesreća upravljali su vozilima pod utjecajem alkohola u krvi i to 0,17; 0,53; 1,41 i 1,67 promila. Od navedene četiri nesreće tri su bile s ozlijeđenim osobama, a jedna s materijalnom štetom (1,41 promila).

Tijekom proteklog vikenda policajci su u prometu zaustavili još šest pijanih vozača, a imali su 2,04; 1,58; 1,83; 2,11 i 1,57 promila alkohola u krvi. Od navedenih šest vozača jedan je vozač, uz to što je bio pijan, upravljao vozilom pod zabranom upravljanja, a jedan je vozio iako nije položio vozački ispit.

U subotu, oko 2.45 sati, na cesti između Pleternice i Frkljevaca, dogodio se trostruki sudar. Kako doznajemo iz policije 38-godišnji vozač, koji je imao 1,49 promila alkohola u krvi, automobilom Toyota nepropisno je obilazio nepropisno parkirani Volkswagen kojeg je prethodno parkirao 38-godišnjak. Nakon udara u VW, vozač je Toyotom udario i u BMW koji je iz suprotnog smjera vozio 28-godišnjak.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike