Osijek
KLAPA “ZRINSKI” PJEVALA NA TRŽNICAMA

Pjesmom uljepšali kupnju posjetiteljima
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

“Vilo moja, ti si moj san…” glasno su zapjevali u subotu prijepodne na gornjogradskoj tržnici članovi klape Zrinski, na oduševljenje svih prisutnih posjetitelja, ali i prodavača. Sličan događaj zbio se i dan prije na tržnici u Donjem gradu, a tržnica je tek jedno od mjesta gdje svojim pjesmama članovi uveseljavaju građane. Želja im je da ljudima približe klapsku pjesmu, a da Slavonci itekako vole klapske melodije i glasove pokazali su i dan prije na tržnici u Donjem gradu gdje se također zapjevalo.

- Pjevamo za brojne prigode, poput Dana grada, blagdana Svih svetih, pjevamo i podoknice, a i na pogrebima te za sve prigode našim braniteljima. Kako je tržnica mjesto okupljanja velikog broja ljudi, odlučili smo se prošetati i zapjevati svim prisutnima, a vidjeli smo u Donjem gradu da ljudi vole klapsku pjesmu – poručio je Silvestar Vrček iz klape, dijela Hrvatskog obrtničkog, pjevačkog i glazbenog društva “Zrinski”.

Oduševljeni su bili i na gornjogradskoj tržnici, a ugodnim glasovima zapjevali su i stari i mladi, prodavači i posjetitelji. Uobičajena subotnja kupnja na tržnici tako im je pretvorena u poseban doživljaj, a sudeći prema aktivnostima članova, nema sumnje da će uskoro ponovno iznenada zapjevati na nekom drugome mjestu u gradu na oduševljenje građana.

Dodajmo tome da klapa ima osam, a cijeli zbor HOPG 22 pjevača te da, pod vodstvom Jure Jurkovića, sudjeluju na brojnim manifestacijama. M. Mihelić

Možda ste propustili...

POSLJEDNJI SAJAM ANTIKVITETA U 2019.

Među starinama šetali Sveti Nikola i Krampus

RADOVI NA PROMETNICAMA U ERNESTINOVU

Završena obnova ceste u Radićevoj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

90 GODINA ROTARIJANSTVA U GRADU OSIJEKU

Priča o Rotary klubu priča je o moćnoj povijesti grada

2

DONESENI NOVI PRAVILNICI O VOZILIMA I PUTOVANJIMA

Tko može na put službenim autom s vozačem, a tko sam? Tko i gdje parkira u Kuhačevoj?

3

ZA 2020. DONESEN REKORDAN PRORAČUN

Županija će raspolagati s čak milijardu i pol kuna!