Osijek
KLAPA “ZRINSKI” PJEVALA NA TRŽNICAMA

Pjesmom uljepšali kupnju posjetiteljima
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

“Vilo moja, ti si moj san…” glasno su zapjevali u subotu prijepodne na gornjogradskoj tržnici članovi klape Zrinski, na oduševljenje svih prisutnih posjetitelja, ali i prodavača. Sličan događaj zbio se i dan prije na tržnici u Donjem gradu, a tržnica je tek jedno od mjesta gdje svojim pjesmama članovi uveseljavaju građane. Želja im je da ljudima približe klapsku pjesmu, a da Slavonci itekako vole klapske melodije i glasove pokazali su i dan prije na tržnici u Donjem gradu gdje se također zapjevalo.

- Pjevamo za brojne prigode, poput Dana grada, blagdana Svih svetih, pjevamo i podoknice, a i na pogrebima te za sve prigode našim braniteljima. Kako je tržnica mjesto okupljanja velikog broja ljudi, odlučili smo se prošetati i zapjevati svim prisutnima, a vidjeli smo u Donjem gradu da ljudi vole klapsku pjesmu – poručio je Silvestar Vrček iz klape, dijela Hrvatskog obrtničkog, pjevačkog i glazbenog društva “Zrinski”.

Oduševljeni su bili i na gornjogradskoj tržnici, a ugodnim glasovima zapjevali su i stari i mladi, prodavači i posjetitelji. Uobičajena subotnja kupnja na tržnici tako im je pretvorena u poseban doživljaj, a sudeći prema aktivnostima članova, nema sumnje da će uskoro ponovno iznenada zapjevati na nekom drugome mjestu u gradu na oduševljenje građana.

Dodajmo tome da klapa ima osam, a cijeli zbor HOPG 22 pjevača te da, pod vodstvom Jure Jurkovića, sudjeluju na brojnim manifestacijama. M. Mihelić

Možda ste propustili...

POTICANJE I NAGRAĐIVANJE IZVRSNOSTI

Tvrtka Mono nudi stipendiju studentima do 3000 kuna

VIŠE OD DVADESET RAZNIH PREVENTIVNIH AKTIVNOSTI

Dan bez poginulih

OD 20. RUJNA NA SNAGU STUPILA NOVA PRAVILA KOJA VRIJEDE ZAUVIJEK

Zabranjeno autom u Tvrđu, parkiranje samo za stanare

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OD 20. RUJNA NA SNAGU STUPILA NOVA PRAVILA KOJA VRIJEDE ZAUVIJEK

Zabranjeno autom u Tvrđu,
parkiranje samo za stanare

2

ULICA PETRA ZRINJSKOG U VIŠNJEVCU

Desetljeće bez kanalizacije

3

VALENTINA STANTIĆ (27), KNJIŽNIČARKA

Radim u jednoj od samo 30-ak muzejskih knjižnica u Hrvatskoj - u MLU-u