Osijek
19. ETNOSUSRETI U LIPNJU U BILJU

Besplatan koncert Mostar Sevdah Reunion
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

Ovogodišnji, 19. međunarodni Etnosusreti u Bilju održat će se od 1. do 3. lipnja u parku ispred dvorca Eugena Savojskog.

- Premda je ova tradicionalna manifestacija posljednjih godina održavana u rujnu, novi termin i lokacija rezultat su našeg novog koncepta, kojim želimo posjetiteljima pružiti manifestacije kroz cijelu godinu. Želimo povezati prirodnu i folklornu baštinu te pokazati novi pristup u organizaciji etnomanifestacije - kaže Danijela Mihaljević, direktorica TZ-a Općine Bilje.

Do kraja godine u planu je još nekoliko manifestacija na otvorenom.

Mostar Sevdah Reunion jedna je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih glazbenih senzacija, a svojim inovativnim stilom i interpretacijom tradicionalne glazbe privukli su široku publiku i ostvarili brojna gostovanja u gotovo svim zemljama Europe, Turskoj, SAD-u i Australiji.

Ovogodišnji Etnosusreti prvi su od četiriju velikih manifestacija u sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska - Green Baranja, koju će Općina Bilje, u suradnji s udrugom Zeleni Osijek, realizirati sredstvima iz fondova EU-a. Projekt uključuje realizaciju četiriju velikih manifestacija, postavljanje hot spot točki, izradu mobilne aplikacije, land art instalacije te nabavu opreme za manifestacije. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike