Svijet
BRAZILSKI OTOK

Rođena prva beba u 12 godina
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

Zabačeni brazilski otok na kojem je zabranjeno rađanje djece ipak slavi dolazak na svijet prve bebe u posljednjih dvanaest godina, piše u ponedjeljak BBC. Fernando de Noronha, 370 kilometara od grada Natala, ima oko 3000 stanovnika, ali ne i rodilište. Od rodilja se očekuje da se porode na kopnu. Neimenovana žena u subotu je rodila djevojčicu i kaže da nije ni znala da je trudna i da je “ostala bez riječi”. Vjeruje se da ima 22 godine.

- U petak navečer osjetila sam bolove i kada sam otišla u kupaonicu, vidjela sam kako mi se nešto spušta između nogu - rekla je za list O Globo. “Stigao je djetetov otac i to (!?) uzeo. Bila je to beba, djevojčica”, dodala je. Novorođenče je ubrzo prebačeno u lokalnu bolnicu. Otočne vlasti priopćenjem su potvrdile dolazak na svijet nove stanovnice. “Majka, koja ne želi otkriti identitet, dobila je trudove kod kuće”, prenosi list priopćenje vlasti. “Obitelj tvrdi da nije znala za trudnoću”, dodaju u upravi.

Kako bi proslavili taj rijedak događaj, stanovnici sada pomažu obitelji donirajući odjeću za bebu. Zbog osjetljivosti životinjskog svijeta na otoku je na snazi stroga kontrola broja stanovnika. H

Najčitanije iz rubrike