Mozaik
BELIŠĆANSKI DJEČJI FESTIVAL

5. “Vedrofon” - Među šest
zborova pobijedio Pjevački zbor
OŠ Ivana Kukuljevića Belišće
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

U nastavno-sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće održan je 5. belišćanski dječji festival “Vedrofon”, koji su i ove godine organizirali Grad Belišće, Centar za kulturu “Sigmund Romberg” i Turistička zajednica Grada Belišća.

Ove godine na Vedrofonu je nastupilo šest zborova, a svaki se publici i stručnoj komisiji predstavio dvjema pjesmama. Prema ocjeni prosudbene komisije, koju su činile Sandra Lovrinčević, mag. mus., Ivančica Hinek, mr. sc., i Aleksandra Čeliković Cvidrak, mag. mus., prvo mjesto i plaketu Zlatni belišćanski listić osvojio je Pjevački zbor Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, pod ravnanjem Želimira Sušića. Grad Belišće za najbolji zbor osigurao je vrijednu nagradu – mali razglasni sustav.

Drugo mjesto i plaketu Srebrni belišćanski listić zavrijedio je Zbor glazbene igraonice Glazbene škole “Jan Vlašimsky” iz Virovitice, a za nagradu su dobili cajon (glazbeni instrument). Treće mjesto i plaketu Brončani belišćanski listić ponio je Dječji župni zbor “Mirjam” Valpovo, pod vodstvom s. Danijele Škoro, koji je od sponzora Grada Belišća dobio stalak za note. Centar za kulturu “Sigmund Romberg” svim zborovima osigurao je majice s logotipom Vedrofona.

Plaketom Bijeli belišćanski listić nagrađena je i najbolja nova skladba, pod nazivom “Pinokio”, koju je izveo zbor OŠ Višnjevac, autora Andreje Gribl i Darka Ocvika. Nagrada za najbolju novu skladbu osigurao je CK “Sigmund Romberg” – bon u iznosu od 750 kuna. Nagradu za najbolju pjesmu s porukom osvojio je dječji zbor “Djeca ljubavi” Donji Miholjac, a Pjevački zbor Arpeggio iz Viljeva osvojio je nagradu za najbolji ukupni umjetnički dojam.

Sve male pjevače, njihove voditelje i publiku na početku je pozdravila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, koja je 5. Vedrofon proglasila otvorenim, a na kraju je i dodijelila nagrade najuspješnijima. Program je vodio Branko Uvodić, a na festivalu je nastupila mlada pjevačica Meri Andraković, koja je, između ostalog, otpjevala i svoj novi singl “Nije kriva muzika”. Zabavni program Vedrofona upotpunio je i Gradski puhački orkestar Belišća i Belišćanske mažoretkinje.

Tim LACKOVIĆ

Nastupila je mlada pjevačica Meri Andraković, koja je otpjevala i svoj novi singl “Nije kriva muzika”

Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

NOVI HITOVI SPREMNI ZA GLASANJE

Objavljeni konkurenti za Hit ožujka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre
najbolji je način da čuvamo
svoju folklornu tradiciju