Mozaik
NAGRADA PUBLIKE ZA HIT GODINE

Mia Dimšić s “Bezimenim” ušla u utrku za Cesaricu
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

Objavljeni su svibanjski kandidati za nagradu Cesarica, za hit godine. Publika će tijekom sljedeća dva tjedna moći glasovati za Miju Dimšić i pjesmu “Bezimeni”, pjesmu “Maksimalno”, koju izvodi Jole, Ninu Badrić s pjesmom “Mijenja se vrijeme”, Franku i pjesmu “S tobom” te duet Zsa Zse i Vanne, pjesmu “Tragom tvojih tragova”.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svaki mjesec u specijalnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr objavljuje se pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za glavnu nagradu. Svaki mjesec pjesma koja među pet predloženih hitova osvoji najviše glasova publike bit će nominirana za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja, koji će se održati u prosincu. Publika će tada između nominiranih pjesama birati hit godine koji će osvojiti glavnu nagradu - Cesaricu. Nakon završenog glasovanja za pjesme predložene u travnju, zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma “Ako te pitaju”, koju izvodi Petar Grašo, a potpisuje autorski dvojac Tonči i Vjekoslava Huljić.

Pjesmu “Bezimeni” Osječanka Mia Dimšić prvi put je uživo predstavila na CMC festivalu u Vodicama prošle godine, a pjesma je vrlo brzo postala apsolutni hit te je ove godine nagrađena i Porinom u kategoriji Pjesma godine. Pjesmu koja nosi iznimno snažnu poruku napisala je sama Mia.

- Pjesma je nastala nakon neugodnog iskustva na jednoj svirci, kada nas je jedan gospodin napadao sa svojim željama koje mi nismo mogli ispuniti. U tom se trenu nisam uopće željela raspravljati s njim, samo sam pomislila - dobit ćeš ti svoju pjesmu. I “Bezimeni” je upravo ta pjesma, pjesma koja govori o glasnoj većini koja svoje mišljenje nameće ljudima oko sebe. Moj savjet je - pustite ih, neka viču, a vi dalje radite po svom, jer to je jedini ispravan način da se postignu velike stvari u životu - ispričala je Mia o svojoj pjesmi, koja je dobila izniman aranžman, što je djelo Branimira Jovanovca Banija, a koji je inspirirao Marka Zeljkovića - Zelju da za pjesmu napravi spot, koji nevjerojatno odražava sadržaj pjesme. T.Kvorka

“Bezimeni” je pjesma koja govori o glasnoj većini koja svoje mišljenje nameće ljudima oko sebe

Možda ste propustili...

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike