Sport
ZAVRŠENA PRVA LIGA NOGOMETAŠICA

“Zečice” slavile 22.
naslov na Mačkamami
Objavljeno 20. svibnja, 2018.

Nogometašice Osijeka obranile su naslov prvakinja Hrvatske. “Zečice” su u derbiju posljednjeg kola, ali i cijelog prvenstva, jer je odlučivao o tituli, svladale Split s 1:0 te tako s maksimalnim bodovnim učinkom završile sezonu.

Iako su za potvrdu 22. naslova prvakinja imale “luksuz” i izgubiti minimalno, osječke igračice nisu htjele novi trofej podići na takav način. Krenule su odlučno potvrditi primat najboljih u Lijepoj Našoj te su povele već u 8. minuti. Baban je iz slobodnog udarca ubacila u gostujući šesnaesterac gdje je loptu primila Lojna, lijepo se oslobodila čuvarice te smireno poslala loptu ispod splitske vratarke. Samo dvije minute kasnije ista je igračica mogla udvostručiti domaću prednost, nakon što ju je odlično loptom iza leđa obrane pronašla Joščak, ali Lojna je ovaj put zatresla gredu. Splićanke su uzvratile u 7. minuti kada je Balog izmakla domaćoj obrani, ali je njen udarac s desetak metara malo zdesna završio pokraj suprotne vratnice. Imao je Split u 14. minuti najbolju situaciju za izjednačenje iz kaznenog udarca, no prizeman pokušaj Pedić odlično je obranila Adamović. Zaprijetile su gošće tri minute potom iz slobodnog udarca preko Bukač, čiji je udarac uz manje poteškoće Adamović ipak uspjela “ukrotiti”. Uoči odlaska na odmor mogao je Osijek sve riješiti nakon lijepe akcije u kojoj je Lojna pronašla Joščak, čiji je pokušaj iz odlične situacije s 12 metara završio preko grede.

Početak drugog poluvremena donio je novi udarac Joščak preko grede, ovaj put s ruba šesnaesterca, a u 48. minuti odličnu priliku imale su gošće. Nakon brzog kontranapada Conjar je uposlila Dujmović koja se našla sama pred Adamović, ali je osječka vratarka bila uspješnija očuvavši svoju mrežu nedirnutom. Ona je čista ostala i do kraja susreta, u kojem su Splićanke pritiskale u potrazi za izjednačenjem, ali do njega nisu stigle. Najbliže su bile u 85. minuti kada je nakon ubačaja iz slobodnog udarca lopta “šetala” po domaćem šesnastercu, sve dok odličnom obranom Adamović još jedanput nije bila uspješnija od gostujućih igračica.

Posljednji sučev zvižduk označio je i početak velikog slavlja bijelo-plavih nogometašica, koje su unatoč tome što im je Split ove sezone bio jača konkurencija nego što su to naviknule ranijih sezona, još jednom potvrdile kako im nema premca u Hrvatskoj. Medalje su im uručili izbornik ženske reprezentacije Božidar Miletić i predsjednik Komisije za ženski nogomet Josip Kuterovac, a pehar im je predao dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović Šimunović. G. Roguljić

Osijek1 (1)
Split0

OSIJEK - Igralište na Mačkamami. Gledatelja: 400. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci). Strijelac: 1:0 Lojna (3). Žuti karton: Smiljković (Split). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Adamović, Bulut, Nevrkla, Radeljić, Culek (od 69. Bojčić), Maltašić (od 81. Šalek), Baban, Andrlić (od 76. Kunštek), Lojna, Joščak, Balić.

SPLIT: Mišetić, Dulčić (od 76. Kolgjeraj), Smiljković, Horvat, Bukač, Lubina, Valušek, Balog, Pedić (od 67. Varda), Conjar, Dujmović (od 82. Grbavac).

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike