Sport
NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU U OSIJEKU

TO DO Sport Event Conference
Objavljeno 21. svibnja, 2018.

U sklopu održavanja velikog festivala ekstremnih sportova Pannonian Challenge 1. i 2. lipnja na Građevinskom fakultetu u Osijeku održat će se ''TO DO Sport Event Conference'', prva sportska konferencija u regiji. Konferencija je zamišljena kao mjesto povezivanja organizatora sportskih događaja, predstavnika medija i turističkih zajednica te sponzora, koji će na konferenciji moći predstaviti potencijale tržišta i njegovu problematiku, ali i navesti te analizirati primjere najboljih sportskih događaja kako bi se povezali i razmijenili znanja i iskustva. Organizatori Pannonian Challengea na ovaj način proširuju svoj program.

- Odlučili smo uvesti u program jedan B2B (businness to businness) segment koji će utjecati na razvoj samog Pannonian Challengea, ali i na razvoj turističke ponude grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Na konferenciji očekujemo više od 20 govornika te više od 200 posjetitelja. Veselimo se novom izazovu, ali i novoj strani Pannonian Challengea, koji će zasigurno pomoći svim lokalnim organizatorima u budućim planovima - istaknuo je Jurica Barać, direktor Festivala.

Na konferenciji je najavljen dolazak ministra turizma Garija Cappellija, direktora Tour of Croatia Vladimira Miholjevića, a govorit će Dario Pavlic, Olivier Pascal, Erwin Dokter, Damir Đurović, Boris Artić, Milan Eržen, Nino Štambuk, Dorotea Lazanin Jelenc... Svi oni, kao i ostali sudionici konferencije, sa zainteresiranima će podijeliti svoje ideje, iskustva, ali i ono najvažnije – znanje. Naime, sportska se industrija posljednjih godina ubrzano mijenja i sve više utječe na turistički odabir destinacije te je stoga bitno pratiti nove trendove kako bi se prilagodila razvojna usmjerenja turističkih destinacija za razdoblja predsezone i postsezone. Toj činjenici prilagođen je program konferencije koji će se sastojati od četiri panela, četiri talka, radionice, keynote-a i studije slučaja, a neke od glavnih tema konferencije su značaj velikog sportskog događaja za lokalnu zajednicu, kako (ne)uspješno organizirati globalni događaj, ali i biciklizam kao ekonomski, turistički i socijalni pokretač.

Cijena kotizacije je 300 kuna (plus PDV), a sav prihod od kotizacija biti će doniran Centru za pružanje usluga u zajednici ‘’Klasje’’ te će se tako financirati sudjelovanje djece u sportskim programima kroz sportske klubove Grada. K.L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike