Regija
ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA

Obilježili 40 godina mature
Objavljeno 21. svibnja, 2018.

VINKOVCI - Ispred Tehničke škole Ruđera Boškovića okupili su se učenici 4.a Elektrotehničke škole iz generacije 1977./78. godinu kako bi obilježili 40 godina mature. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje ispred škole te odlazak u razred, gdje ih je prozvao tadašnji profesor tjelesnog odgoja Josip Petrinović jer je njihov razrednik Miroslav Johler preminuo. Minutom šutnje za sve one koji nisu s njima počelo je obilježavanje 40 godina mature.

- Iz naše generacije tri su nam prijatelja umrla: Milenko Jurić, Viktor Holik i Zvonimir Tomašević. Pokojni Miroslav Johler bio nam je razrednik, bili smo jako složni i dva puta smo bili selektirani, od 120 učenika biralo se 40 učenika po uspjehu. Oni koji su bili iznad crte, išli su u Tehničku školu, dok su oni ispod crte išli na izučavanje zanata. Onim učenicima koji su bili lošiji u znanju, pomagali smo, tako da smo sve radili zajednički - rekao je Ivo Pavlović, predsjednik razreda.

Najzanimljivija stvar za vrijeme njihovih školskih dana, kaže Pavlović, dogodila se kad je HNK Hajduk dolazio u Vinkovce.

- Profesorica iz kemije Branka Landekušić žalila se razredniku kako je cijeli razred pobjegao. Hajduk je stigao, Krešimir Kovač je poderao novu jaknu na žicu. Razrednik me prozvao jer smo svi otišli. Nisam puno razmišljao, nego sam rekao iskreno: 'Hajduk je velika momčad i nismo to imali priliku gledati svaki dan, pobjegli smo bez pitanja i kajemo se, ali nam je drago da smo mogli gledati utakmicu', a on mi je rekao: 'Zar i ti, sine Brute?' U toj sam izjavi shvatio da me cijeni - rekao je Pavlović.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike