Regija
ODRŽAN 3. FESTIVAL SLANINE I VINA “SLANVIN”

Najbolje “slaninske ruže” ispekli su kaptolački nogometaši veterani i pakračke Ljute papričice
Objavljeno 21. svibnja, 2018.

KAPTOL - Tjednik Kronika požeško-slavonska i Požeški čuvari baštine u suradnji s Udrugom vinogradara i vinara Vinokap organizirali su 3. Festival slanine i vina “Slanvin”. Na natjecanje u pečenju slanine odazvale su se 33 ekipe sa šireg područja Slavonije te dvije ekipe iz Mađarske. Natjecatelji su od slanine trebali pripremiti najljepšu i najukusniju “slaninsku ružu”, poseban gastrocvijet.

- Treći Festival okupio je ponajbolje majstore u pečenju slanine na otvorenoj vatri na štapu. Na izbor su imali kušanje, ali i sudjelovanje u ocjenjivanju ponajboljih vina s 11. Međunarodnog ocjenjivanja kvalitete vina Vinokap 2018.– istaknuo je u ime organizatora Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska.

Svoju podršku ovom natjecanju kao i svim manifestacijama koje u svojem postojanju gaje tradiciju, baštinu požeškog i slavonskog kraja dao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Brončanu plaketu osvojili su branitelji veterani, Ekipa UHDDR-a GO Požega, srebrnu plaketu osvojila je ekipa Ljute papričice iz Pakraca, a zlatnu plaketu osvojila je brojna ekipa NK Kaptol – veterani. Na 11. Međunarodnom natjecanju Vinokap sudjelovalo je 146 vrsta vina. Vinarija Ivice Peraka osvojila je titulu šampiona natjecanja za ledenu berbu graševine iz 2016. godine. Šampion crnih vina bio je mađarski vinar Polgar Pince za merlot. I ove godine održan je Slanvin etno sajam na kojemu su svoje proizvode izložili OPG-ovi, proizvođači hrane, obrtnici i kućne radinosti.

“Slanvin” je održan pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, Općine Kaptol i Grada Požege.AGM Kruna

Možda ste propustili...

ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE

Kako komunicirati s roditeljima

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad