Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U LUGU U BARANJI

U sudaru s autobusom poginuo vozač Mazde
Objavljeno 19. svibnja, 2018.
Zbog još neutvrđenih razloga u lijevom zavoju došlo je do tragičnog sudara

LUG - U prometnoj nesreći koja se u petak u poslijepodnevnim satima dogodila u Lugu u Baranji poginula je jedna osoba. Zbog još neutvrđenih razloga na izlazu iz Luga u smjeru Vardarca došlo je izravnog sudara automobila i autobusa Panturista. Od siline udarca Mazda Demio odbačena je u kanal, a na Panturistovu autobusu, koji je prometovao na liniji Osijek - Batina, oštećen je prednji lijevi kraj. Koliko je udarac bio jak, vidljivo je bilo po prednjem kraju Mazde, koja je uništena do neprepoznatljivosti, a razbijeno je i vjetrobransko staklo na autobusu.

Kako je u autobusu bilo dosta putnika, većinom školaraca koji su se iz Osijeka vraćali kući, na mjesto nesreće došlo je nekoliko vozila Hitne pomoć. U autobusu, kako doznajemo, nije bilo teže ozlijeđenih osoba, no nekoliko ih je bilo u šoku nakon nesreće. Intervenirali su i vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijek, koji su na teren izišli sa dva vozila i sedam vatrogasaca. Rezanjem lima hidrauličnim škarama uspjeli su doći do vozača, no zbog težine ozljeda nije mu se moglo pomoći. Liječnik Hitne pomoći mogao je samo konstatirati smrt vozača Mazde.

- Čuo sam snažan udarac i odmah sam znao da je riječ o sudaru. Koliko je udarac bio jak, dovoljno govori to što susjed i ja nismo mogli raspoznati o kojem je automobilu riječ. Vozač je bio okrvavljen, a kako se nije pomicao, odmah smo pozvali policiju, Hitnu i vatrogasce - rekao nam je stanovnik koji živi u blizini. Iz autobusa je, kaže, izišlo dosta putnika, većinom srednjoškolaca koji su išli iz Osijeka. Ekipe Hitne pomoći pregledale su i vozača autobusa i nekolicinu putnika.

Nakon intervencije vatrogasaca uz koordinaciju zamjenika državnog odvjetnika očevid su na mjestu nesreće obavili djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske. Za njegova trajanja promet između Luga i Vardarca preusmjeravan je na alternativne pravce, preko Kopačkog rita, Kopačeva i Bilja. M.Bugarić/I.Getto

MAZDA OBILAZILA PRIJE NESREĆE?

Iako rezultati očevida do zaključenja teksta nisu bili poznati, od okupljenih stanovnika Luga doznajemo kako je neposredno prije nesreće Mazda obilazila dva automobila, ali se vozač nije na vrijeme uspio vratiti u svoj trak. Gotovo identičan uzrok nesreće bio je prije tri dana na vinkovačkom području. Vozač Citroena tada je obilazio dva kamiona, zbog čega se sudario s automobilom koji je dolazio iz suprotnog smjera. Poginule su dvije osobe...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIVEDEN JE

Pijan udarao ženu na ulici

2

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

3

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti