Sport
OSIJEK PORAŽEN U POSLJEDNJEM KOLU

Slaven preokrenuo nakon Bobanovog isključenja
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

Osijek je na kraju ove sezone izgubio u Koprivnici na vrlo čudan način. Opet su bijelo-plavi imali sve pod kontrolom, igrali bolje, vodili, a onda se dogodilo Bobanovo isključenje, nakon kojeg se Osijek neobjašnjivo raspao. Ostalo je do kraja 18 minuta, a domaćini nisu napravili baš takav pritisak da bi se Osječani trebali slomiti. Ostao je dojam kako su baš prelako kapitulirali u toj završnici susreta. Tako je Osijek prekinuo niz od osam uzastopnih utakmica u kojima nije poražen od koprivničke momčadi.

Vodstvo u 45.

Prvi dio susreta protekao je u nešto sporijem tempu. Ipak je to bila posljednja utakmica sezone, u kojoj ni jedan od suparnika nije imao posebne imperative. Osijek je bio bolji u polju, ali ne i previše opasan, a Slaven Belupo svoje prilike vrebao nakon oduzetih lopti pokušavajući ih nakon toga brzo transferirati u napadačku trećinu. Prilika je bilo malo na obje strane, a prvu su imali domaćini u trećoj minuti, kada je Delić izbio sam pred Santinija, koji je na vrijeme napustio vrata pa brani taj udarac, a odbijanac je došao do Bouadle, čiji je udarac s ruba kaznenog prostora blokiran te je završio u korneru. U sljedećih 20-ak minuta nije se događalo ništa uzbudljivo. U tom razdoblju treba spomenuti samo izlazak Lope s terena zbog ozljede. Pokušao je Ukrajinac prvi put na utakmici nešto učiniti u sprintu i odmah se – ozlijedio. Osijek je prvu priliku stvorio u 27. minuti, kada je Pušić dobro ubacio na glavu Mudražiji, a on je jako loše pucao s desetak metara. U 35. minuti pokušao je i Škorić udarcem s 20-ak metara, no Marković je bio siguran. Sličnu sliku vidjeli smo i pet minuta poslije, kada je volejem s 22-23 metra prijetio Jambor, ali je i ta lopta završila u Markovićevu naručju. U 42. Minuti Bouadla je lukavo ciljao prema gornjem desnom kutu, što je osujetio Santini, a u posljednjim sekundama prvog dijela Osijek je došao u vodstvo preko Mudražije, koji je, nakon što ga je uposlio Jambor, precizno naciljao donji lijevi kut. Bio je to njegov prvijenac u dresu bijelo-plavih, a odmah nakon toga sudac Ante Čuljak označio je kraj prvog dijela.

Preokret u završnici

U nastavak susreta domaćin je ušao poduzetnije, pa je praktično u istoj minuti imao dvije prilike za izjednačenje. Prvo je u 50. minuti Delić prošao po lijevoj strani, ubacio na drugu vratnicu, gdje je Doležal bio sam, pucao je s desetak metara iskosa izravno u Santinija, a nakon što je Osijek brzo izgubio loptu, u nastavku te akcije Arap je vidio kako je Santini daleko od vrata, pokušao ga je prebaciti s 25 metara, a izjednačenje je spriječila greda. Isto se desetak minuta poslije dogodilo na drugoj strani. Mudražija je odigrao u prostor Bobana, koji je izišao sam pred Markovića, iskosa s desne strane ciljao je visoko u prvi kut i uzdrmao gredu. Osijek se nakon nešto sporijeg ulaska u drugo poluvrijeme stabilizirao, pa je opet zavladao terenom, a kao produkt takvog razvoja događaja došla je nova prilika. U 70. minuti Škorić je fino uposlio Hajradionovića, koji je „provozao“ Međimoreca, pa prizemno pucao s 12-13 metara iskosa, a Marković je uspio odbiti taj njegov pokušaj, ali je na tu odbijenu loptu za pola koraka kratak ostao Mudražija. Ubrzo nakon toga, u 72. minuti, Osijek je ostao s igračem manje jer je zbog dva žuta kartona isključen Boban. Prvi je, prestrogo, zaradio zbog simuliranja, a onda samo nekoliko minuta poslije startao je s leđa na suparnika i ovaj put opravdano “požutio” pa je morao ranije u svlačionicu. Domaćini su nakon toga, očekivano, krenuli po preokret i do njega došli u posljednjih šest minuta susreta, u samo dvije minute. Prvo je u 84. minuti Rebernik izjednačio, a samo dvije minute poslije Ivanovski je glavom još jednom pogodio mrežu Osijeka za potpuni preokret. Osječani su prelako pali u toj završnici bez obzira na igrača manje, jer domaćin nije napravio nekakav poseban pritisak. Četvrti sudac je pokazao četiri minute nadoknade, a u njezinoj prvoj minuti Marić je mogao izjednačiti, ali je Marković uspio zaustaviti njegov prizeman pokušaj s osam-devet metara… Nakon utakmice pomoćni trener Osijeka Ivo Smoje žučljivo je protestirao kod sudaca. Naravno, više se ništa nije moglo promijeniti.

Dalibor KELER

0:1

Hajradinovićevu dugu loptu vratar Marković je izvan kaznenog prostora kratko glavom izbio do Jambora, koji nije pucao u prazna vrata, već je uposlio Mudražiju, koji je sa 17 metara gađao i pogodio donji lijevi kut

1:1

Šarlija je ubacio zdesna, lopta se od Šorše odbila do Rebernika, koji ju je ispod Santinija poslao u mrežu.

2:1

Vidović je ubacio s desne strane, a pred vratima prvi je na lopti bio Ivanovski i glavom svladao Santinija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike