Osijek
UGRIN-DIVJAK QUARTET

Slovenci održali izvrstan koncert
Objavljeno 19. svibnja, 2018.

Nastup Ugrin-Divjak Quarteta iz Ljubljane u četvrtak navečer u Klubu Oxygene bio je pun pogodak za ljubitelje jazza i sve one koji su željeli provesti večer u vrućoj klupskoj atmosferi na poznatoj adresi u Županijskoj 7.

Zvijezde večeri bili su mladi slovenski violinist Peter Ugrin i proslavljeni bubnjar podrijetlom iz Osijeka Ratko Divjak, iako nas je svojim raskošnim sviranjem ugodno iznenadio i pijanist Gregor Ftičar, još jedan izvrsni mladi slovenski glazbenik čije ime valja zapamtiti, a sasvim pristojno se predstavio i kontrabasist Ilj Pušnik.

Divjaka nije potrebno posebno predstavljati u gradu u kome je stasao i počeo karijeru. Iako je u glazbenoj školi pohađao flautu, njegov instrument su bili bubnjevi, a prva ljubav rock. No, ubrzo dobiva “nemoralnu ponudu” i odlazi u Ljubljanu, gdje je uskoro postaje član Plesnog orkestra / Big Banda RTV Ljubljana. Velikom dirigentu Joži Privšeku preporučio ga je danas pokojni Petar Ugrin, trubač od formata rodom iz Zagreba, otac violinista Petera. Divjak je bubnjar vrhunaravne tehnike i neprispodobivog talenta. Bilo ga je užitak gledati kako zajedno s trojicom mladih Slovenaca izvodi standarde i autorske skladbe. Vrhunac koncerta bila je frenetična izvedba skladbe “Spain” (Chick Corea) u kojoj se na pozornici pridružio i mladi osječki tenorski saksofonist i organizator ovog koncerta Benjamin Lamza. D. Celing

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike