Osijek
ZAVRŠNE PRIREDBE U VRTIĆIMA

Ove godine bez zabrane fotografiranja i snimanja
Objavljeno 19. svibnja, 2018.

Kraj svibnja, dobro zna svaki roditelj predškolca, u objektima Dječjeg vrtića Osijek već tradicionalno rezerviran je za završne priredbe.

Kako pjesme, ples, recitacije i osmijehe na licima djece svi roditelji žele sačuvati zauvijek, gotovo da nema osobe koja na priredbu ne dolazi “naoružana” fotoaparatom, kamerom, ili mobitelom s opcijama fotografiranja i snimanja. A je li priredbe dopušteno fotografirati i snimati proteklih se dana pitaju mnogi roditelji, posebice zato što je lani u pojedinim vrtićima to bilo zabranjeno.

Iz Dječjeg vrtića Osijek poručuju kako ove godine nema nikakvih zabrana te kako svaki roditelj može sam odlučiti hoće li priredbu samo gledati i tako pružiti podršku svome djetetu, ili će ju fotografirati i snimati. Roditelji koji ipak odluče sami fotografirati i snimati svoju djecu na priredbama trebaju imati na umu kako za to nemaju suglasnost roditelja druge djece koja “ulete” u kadar te da, u skladu s tim, riskiraju pravne sporove s roditeljima ako takve fotografije i snimke ne zadrže isključivo za svoje obiteljske albume, nego ih objave, primjerice, na društevenim mrežama.

Inače, od ove pedagoške godine u klasičnom konceptu nastupa pred publikom neće sudjelovati vrtićarci najmlađih skupina. Za njih je dogovoren novi koncept obilježavanja završetka pedagoške godine koji obuhvaća tri dijela. To su odvojeni frontalni nastup djece do deset minuta, a potom zajedničke aktivnosti u kojima će sudjelovati djeca, roditelji i odgojiteljice. Aktivnosti će osmisliti i prilagoditi odgojiteljice. Za kraj svečanosti predviđeno je prigodno druženje svih sudionika. I dalje bez grickalica i slatkiša! I. Solar

Roditelji, imajte na umu da nemate suglasnost roditelja druge djece koja vam “ulete” u kadar!

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike