Osijek
MEĐUNARODNI KONGRES

Osijek najbolji u liječenju boli u ovom dijelu Europe
Objavljeno 19. svibnja, 2018.
Na skupu sudjeluje 250 stručnjaka, a među njima i prof. Leonard Kapural te prof. Gabor Racz iz SAD-a

Vezani članci

SPECIJALNA BOLNICA SV. KATARINA

Otkrili kako regenerirati hrskavicu koljena i kuka

Zavod za liječenje boli pri KBC-u Osijek, na čelu s doc. prim. dr. sc. Ivanom Radošem, danas je najjači u ovom dijelu Europe u pogledu liječenja boli. Potvrdio je to i trodnevni 4. Hrvatski kongres za liječenje boli na kojem ove godine sudjeluje 250 sudionika, a među predavačima su se našla imena poput prof. Leonarda Kapurala i prof. Gabora Racza iz SAD-a, ali i prof. Dragana Primorca.

- Ovo je najveći skup o temi liječenja boli i svake četiri godine organizira ga Hrvatsko društvo za liječnje boli pri HLZ-u. Kako je Osijek centar izvrsnosti na ovom polju u Hrvatskoj, ne čudi da je već treći put ovaj kongres u Osijeku. Liječenje boli je kompleksno i cijelo vrijeme dolaze nam novi lijekovi i nove procedure u liječenju i ovo je mjesto gdje se dijele spoznaje o najnovijim mogućnostima u liječnju u cijelom svijetu. Tako u subotu predavnje drži prof. Gabor Racz, riječ je o čovjeku po kojem se danas nazivaju mnoge invazivne procedure u liječenju boli, a Raczove procedure za koje sam se osobno obućavao u St Thomas' Hospital u Londonu provode se i kod nas u KBC-u Osijek - naglašava doc. Radoš. Naime, KBC Osijek danas ima zaokruženu priču u liječnju boli baš kao St Thomas' Hospital u Londonu.

- Imamo dvije ambulantu gdje se radi farmakoterapija, potom nefarmakološki dio gdje rade fizioterapeuti, svaki dan imamo invazivne procedure gdje radimo desetak pacijenta dnevno i multidiskularni program za liječenje kronične boli, što nema nitko u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Godišnje kroz naš odjel prođe više desetaka tisuća pacijenata jer samo 13 tisuća pacijenata prođe kroz terapiju akupunkturnog liječenja, a kroz ambulante dnevno i 70-ak pacijenata - naglašava doc. Radoš.

Nefreteta Z.EBERHARD
Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike