Osijek
“RASUDBE HRVATSKE DRŽAVNOSTI”

Ljubić: Još nismo uspjeli afirmirati sve hrvatske potencijele
Objavljeno 19. svibnja, 2018.

- Demokracija nije svrha sama sebi, ona je alat kojim se usmjerava država. (...) Laž je da smo mi prvo Europejci, pa tek onda Hrvati (...) Izborni sustav u Hrvatskoj mora biti takav da postoji samo jedna, nacionalna izborna lista (...) - Teze su to novinara Marka Ljubića, kolumnista čija je knjiga “Rasudbe hrvatske državnosti” predstavljena u četvrtak u Osijeku.

Prema riječima urednika knjige Nenada Piskača, knjiga “Rasudbe hrvatske državnosti” sastavljena je od tekstova koji u cjelini iznose autorov sustavan pregled kakvoće hrvatske državnosti. Pisani su s politološkog polazišta oslobođenog od zabluda jugoslavenskoga i komunističkoga nasljeđa. Autor polazi od činjenice “imamo Hrvatsku” utemeljenu na vojnoj i diplomatskoj pobjedi.

- Ljubić se bori za integraciju hrvatskog društva, nikoga ne dira na osobnoj razini, ali je beskompromisan kada je u pitanju hrvatska država. Zauzima se za korjenite, a ne kozmetičke promjene - kaže Piskač.

Sam autor kaže kako je poruka knjige ta da još uvijek nismo uspjeli afirmirati svoje, hrvatske potencijale zato što nam je, istaknuo je, nametnuto afirmirati ono što ne bismo trebali.

Suorganizatori su ovog predstavljanja Matica hrvatska, Savez udruga HOS-a i URVH “Hrvatski domobran”. Nazočne su u ime suorganizatora pozdravili predsjednik osječkog ogranka Matice hrvatske Ivica Završki, a u ime Saveza udruga HOS-a Anto Đapić.

Dan prije osječke promocije “Rasudbe hrvatske državnosti” predstavljene su u Vukovaru, a u petak u Vinkovcima. D. Kuštro

Možda ste propustili...

GRAĐANSKI “AKTIVIZAM” NA SJENJAKU

Lokotom zaključali igralište za pse

MUZEJ SLAVONIJE DOMAĆIN SKUPA POVJESNIČARA

Regionalna ljetna škola posvećena različitosti i nasilju

ANALIZA ARHEOLOŠKIH NALAZA S FILIPOVICE

Senzacionalno otkriće: Huni su bili ovdje već u 5. st.!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIZARNE POTVRDE IZ OBITELJSKE MEDICINE

Molim vas potvrdu da se ne vežem u autu!

2

UZ ČLANAK O ZMIJI U WILSONOVOJ

Lesar: Zmija nije mogla doći s našeg zemljišta

3

BUNA ZBOG NOVE SIGNALIZACIJE

Ukinuto je lijevo skretanje pokraj Vukovarske 124

oglas