Regija
GRAD NAŠICE O ZBRINJAVANJU ŽIVOTINJA

Sklonište za životinje
riješit će sa Županijom
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

NAŠICE - Grad se očitovao na naš upit vezan uz Udrugu za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka Farmica Našice, čiji su volonteri u godinu dana uspjeli pronaći udomitelje u Hrvatskoj i inozemstvu za stotinjak pasa, ali nisu privoljeli Grad Našice da im dodijeli zemljište za zbrinjavanje napuštenih životinja.

“Udruga Farmica zatražila je na dodjelu zemljište koje ne zadovoljava uvjete za osnovnu skrb o napuštenim i izgubljenim životinjama jer zemljište nema ni vodu, ni struju ni druge bitne elemente koji su prihvatljivi za brigu o životinjama”, stoji u odgovoru koji potpisuje službenica za informiranje Ines Toth.

Zanimalo nas je i na koji je način Grad osigurao zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja. Toth je odgovorila da, ako se javi potreba za intervencijom, Grad poziva tvrtke s područja Osječko-baranjske županije, a do listopada prošle godine to je radio TIP-TIP, veterinarsko-higijeničarski servis iz Vinkovaca, na temelju sklopljenog ugovora.

Sukladno novom Zakonu o zaštiti životinja, Grad je u veljači ove godine osnovao Povjerenstvo za zaštitu životinja za područje Grada Našica, a potom i imenovao predstavnika u Koordinacijsku radnu skupinu pri Osječko-baranjskoj županiji. “Budući da zakon propisuje da se na području svake županije mora osnovati najmanje jedno sklonište, Grad Našice će do 31. prosinca 2018. riješiti problem skloništa sa Županijom”, napomenula je Ines Toth. S.F.

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike