Regija
ČETIRI PROJEKTA DOBILA 770.000 KUNA

Najviše - 300.000 kuna Našicama za sanaciju mrtvačnice
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

NAŠICE - Četiri projekta iz našičkog kraja dobila su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije slijedom raspisanog natječaja za sufinanciranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju.

Riječ je o ukupno 770.000 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja najviše je novca dalo Gradu Našicama, ukupno 300.000 kuna, i to za sanaciju mrtvačnice na gradskom groblju. Dodijeljena sredstva koristit će se za sanaciju krovišta te oštećenja u interijeru mrtvačnice. Nakon ovog zahvata u planu je postavljanje nadstrešnice te zamjena dotrajale bravarije i stolarije. Rekonstrukcijom zgrade mrtvačnice ravni krov prenamijenit će se u koristan prostor za posebne vjerske i svjetovne prigode.

Općina Feričanci dobila je 200.000 kuna za gradnju nogostupa u mjestu Valenovcu (na snimci). Nogostup će biti sagrađen u dužini od 1280 metara, a ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 400.000 kuna. Ostatak sredstava namjerava osigurati Općina Feričanci zajedno s Osječko-baranjskom županijom.

Za modernizaciju nerazvrstane ceste u Ulici braće Radić u Donjoj Motičini, Općini Donja Motičina odobreno je 150.000 kuna.

Općina Podgorač dobila je 120.000 kuna koje će uložiti u gradnju parkirališta na groblju u Podgoraču.

Ugovore o dodjeli sredstava za sufinanciranje lokalnih projekata s ministricom Gabrijelom Žalac u Zagrebu su potpisali gradonačelnik Našica Josip Miletić, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević, načelnik Općine Feričanci Marko Knežević i načelnik Općine Goran Đanić. S.F.

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike