Sport
VINKOVAČKI STADION U NOVOM RUHU

Samo 100 ulaznica na
blagajni za finale Kupa
Objavljeno 18. svibnja, 2018.
Između navijača Hajduka i Dinama rezervirana mjesta za branitelje

Premda je u Vinkovcima ovih dana najvažnija nogometna tema borba Cibalije za opstanak, sve je bliži dan kada će stadion kraj Bosuta biti poprište velikog nogometnog događaja. U srijedu, 23. svibnja, igra se finale Kupa Hrvatske između Dinama i Hajduka. Za tu priliku stadion je dobio potpuno novo ruho. Predsjednik Cibalije Josip Kuterovc tvrdi kako sve ide svojim tijekom. Uostalom, što je napravljeno, već je sada vidljivo.

Premalo ulaznica

- Sve ovo dosad učinjeno je u zacrtanim rokovima. Zapadna tribina uskoro je gotova, u završnoj je fazi montaža sjedalica na svim tribinama. Sjedalice će biti postavljene i na istočnoj tribini na dijelu gdje je do sada bilo stajanje.

Ipak, problemi uvijek iskrsnu.

- To je normalno za ovakvu organizaciju. Problemi su oko rekonstrukcije svlačionica, sanitarnog čvora, prostora za delegata i liječničku službu, jer radove izvodi nekoliko tvrtki i gotovo se sudaraju u radu, ali sam uvjeren da će i ti radovi biti obavljeni na vrijeme.

Problem je i kako rasporediti ulaznice i zadovoljiti sve one koji žele biti na utakmici. Od 8200 ulaznica i HNK Cibalia dobio je određeni broj.

- Dobili smo 2200 karata i sve su već rasprodane. U utorak smo pustili u prodaju 100 ulaznica i to je maksimum što smo mogli i zbog toga molim gledatelje za razumijevanje. Ne bi bilo u redu da dio ulaznica ne odvojimo za naše sponzore, morali smo osigurati i ulaznice za nogometne saveze, pa naše klubove. Sigurno je, da smo dobili tri puta više karata, sve bi bilo rasprodano. Kapacitet stadiona povećan je na 8200 sjedećih mjesta i bit će ispunjen do kraja, jer dio ulaznica dobili su i klubovi koji igraju finale.

Tu bi se mogle dogoditi nove teškoće. Kako izbjeći bilo kakve incidente s obzirom na dolazak navijačkih skupina Hajduka i Dinama?

Izbjeći incidente

- Raspored je načinio HNS, pa su tako i klubovi dobili dio karata, a preko njih i njihovi navijači. Što se tiče navijača i njihova smještaja na stadionu, na južnoj tribini bit će pripadnici Torcide, a na sjevernoj Bad Blue Boysi. Dio tribine “istok”, donji dio, bit će za navijače Dinama, a dio do južne tribine, gornjeg dijela bit će za navijače Hajduka. Između navijača Hajduka, na gornjoj istočnoj tribini, i ostalih gledatelja bit će branitelji, kojima je HNS dodijelio 400 ulaznica. Što se zapadne tribine tiče, na gornjem dijelu u sektoru A bit će gosti iz Zagreba, a u sektoru C gosti iz Splita, odnosno gosti Dinama i Hajduka. U sektoru B bit će čelnici HNS-a i njihovi gosti. Mi kao domaćini utakmice dobili smo dio na zapadnoj tribini, onaj donji dio i dio na istočnoj tribini. Naglašavam, sve što je rađeno, rađeno je pod ingerencijom HNS-a, kojemu želim zahvaliti jer se upravo dodjelom domaćinstva finala Kupa Vinkovcima željelo pomoći u obnovi infrastrukture - zaključio je Kuterovac.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

NOVI DAN, NOVA SENZACIJA

Japanci šokirali Njemačku

MAROKANCI ZADOVOLJN(IJ)I NULOM S OTVARANJA

Premijerni bod kvalitetan je temelj borbi za drugi krug

KUGLAČI(CE) ODRADILI POJEDINAČNO PRVENSTVO REGIJE ISTOK

Kroz zadnji filtar za državno prošlo 12 imena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana