Sport
VINKOVAČKI STADION U NOVOM RUHU

Samo 100 ulaznica na
blagajni za finale Kupa
Objavljeno 18. svibnja, 2018.
Između navijača Hajduka i Dinama rezervirana mjesta za branitelje

Premda je u Vinkovcima ovih dana najvažnija nogometna tema borba Cibalije za opstanak, sve je bliži dan kada će stadion kraj Bosuta biti poprište velikog nogometnog događaja. U srijedu, 23. svibnja, igra se finale Kupa Hrvatske između Dinama i Hajduka. Za tu priliku stadion je dobio potpuno novo ruho. Predsjednik Cibalije Josip Kuterovc tvrdi kako sve ide svojim tijekom. Uostalom, što je napravljeno, već je sada vidljivo.

Premalo ulaznica

- Sve ovo dosad učinjeno je u zacrtanim rokovima. Zapadna tribina uskoro je gotova, u završnoj je fazi montaža sjedalica na svim tribinama. Sjedalice će biti postavljene i na istočnoj tribini na dijelu gdje je do sada bilo stajanje.

Ipak, problemi uvijek iskrsnu.

- To je normalno za ovakvu organizaciju. Problemi su oko rekonstrukcije svlačionica, sanitarnog čvora, prostora za delegata i liječničku službu, jer radove izvodi nekoliko tvrtki i gotovo se sudaraju u radu, ali sam uvjeren da će i ti radovi biti obavljeni na vrijeme.

Problem je i kako rasporediti ulaznice i zadovoljiti sve one koji žele biti na utakmici. Od 8200 ulaznica i HNK Cibalia dobio je određeni broj.

- Dobili smo 2200 karata i sve su već rasprodane. U utorak smo pustili u prodaju 100 ulaznica i to je maksimum što smo mogli i zbog toga molim gledatelje za razumijevanje. Ne bi bilo u redu da dio ulaznica ne odvojimo za naše sponzore, morali smo osigurati i ulaznice za nogometne saveze, pa naše klubove. Sigurno je, da smo dobili tri puta više karata, sve bi bilo rasprodano. Kapacitet stadiona povećan je na 8200 sjedećih mjesta i bit će ispunjen do kraja, jer dio ulaznica dobili su i klubovi koji igraju finale.

Tu bi se mogle dogoditi nove teškoće. Kako izbjeći bilo kakve incidente s obzirom na dolazak navijačkih skupina Hajduka i Dinama?

Izbjeći incidente

- Raspored je načinio HNS, pa su tako i klubovi dobili dio karata, a preko njih i njihovi navijači. Što se tiče navijača i njihova smještaja na stadionu, na južnoj tribini bit će pripadnici Torcide, a na sjevernoj Bad Blue Boysi. Dio tribine “istok”, donji dio, bit će za navijače Dinama, a dio do južne tribine, gornjeg dijela bit će za navijače Hajduka. Između navijača Hajduka, na gornjoj istočnoj tribini, i ostalih gledatelja bit će branitelji, kojima je HNS dodijelio 400 ulaznica. Što se zapadne tribine tiče, na gornjem dijelu u sektoru A bit će gosti iz Zagreba, a u sektoru C gosti iz Splita, odnosno gosti Dinama i Hajduka. U sektoru B bit će čelnici HNS-a i njihovi gosti. Mi kao domaćini utakmice dobili smo dio na zapadnoj tribini, onaj donji dio i dio na istočnoj tribini. Naglašavam, sve što je rađeno, rađeno je pod ingerencijom HNS-a, kojemu želim zahvaliti jer se upravo dodjelom domaćinstva finala Kupa Vinkovcima željelo pomoći u obnovi infrastrukture - zaključio je Kuterovac.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

NA KLUPU SJEO NOVI TRENER, UPISANA VAŽNA POBJEDA

Mrkonja nije preslagivao, samo je uvjerio djevojke da mogu pobijediti

NOGOMETAŠICE OSIJEKA GOŠĆE SLABIJEG SPLITSKOG SASTAVA

Osječanke s Marjanom prvo na Poljudu igraju Kup susret, a potom susret za bodove

U ZAGREBU DOČEKAN VICEPRVAK EUROPE

Tin: Nemam medalju, izgubila se

Najčitanije iz rubrike