Osijek
STUDENTSKA ROŠTILJADA

Obilje hrane, piva, igara, tamburice i dobrog starog rocka
Objavljeno 18. svibnja, 2018.
Tisuće studenata pretvorile livadu ispred Poljoprivrednog fakulteta u mjesto vrhunske zabave, koja je potrajala do jutra

Najveća studentska roštiljada u Hrvatskoj i ove je godine ispunila sva očekivanja osječkih studenata - hrana, piće i odlična glazba garancija su vrhunske studentske zabave. Livadu ispred Poljoprivrednog fakulteta već je u podne okupiralo 40 natjecateljskih ekipa, koje su cijeli dan od pola tone mesa pripremale 2000 porcija roštilja.

Ekipe koje su se prijavile za natjecanje dobile su meso za roštiljanje, a roštiljati su na svom roštilju mogli i svi ostali studenti - nenatjecatelji. Ekipa studenata matematike, nazvana “Klasičari”, došla je braniti prošlogodišnje treće mjesto, ali prije svega dobro se zabaviti.

- Roštiljamo, guštamo, uživamo i super nam je! Pobjeda je u drugom planu, želimo se samo dobro najesti, napiti i zabaviti. Prije koncerta ćemo napraviti malu stanku, otuširati se i vraćamo se na koncert – kaže Mario Nuić. Njihov je roštilj nadgledao i Luka Nižetić, koji je studentima tijekom dana davao kulinarske savjete. Neki su došli i kako bi dali podršku svojim kolegama. To je napravila i ekipa studentica koja je došla navijati za svoje prijateljice – “Komšinice”, ekipu budućih liječnica i učiteljica.

- Super nam je, nikad bolje! Organizacija je odlična, treba nam više ovakvih zabavnih događaja – kaže Marija Medved. Ocjenjivački žiri, u kojemu su bili i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, birao je tri najbolja roštilja, koji su potom i prigodno nagrađeni. A kako studenti ne bi morali voditi brigu o ručku i večeri toga dana, za deset kuna mogli su uživati u porciji roštilja koji su pripremili njihovi kolege. Osim pripremanja i natjecanja u jedenju mesa, bile su tu, kako i priliči, sportske “igre bez granica” – ekipe studenata natjecale su se u povlačenju užeta, skakanju u vrećama i vožnji u tačkama.

Cijeli dan druženja i zabave bio je uvertira koja je mnogobrojne osječke studente zagrijala za koncert tamburaškog sastava Lyra band, a nakon toga i za vrhunac večeri – koncert mnogima od njih omiljenog rock-sastava - Zabranjenog pušenja. A kako pokraj toliko vatre i dima ništa ne bi pošlo po zlu, i vatrogasne službe bile su pripravne.

Jasenka PEJAKOVIĆ
ĆURČIĆ: RASTEMO SVAKE GODINE

Znamo da je prve godine roštiljada počela s ekipom od 15-ak ljudi koja je ovdje sama roštiljala uz glazbu, pa mislim da smo uspjeli cijeli događaj podići na vrlo visoku razinu organizacije. Okupio se velik broj studenata, a na koncertu nas očekuje oko četiri tisuće ljudi. Jako smo zadovoljni što svake godine imamo i sve veći broj prijavljenih ekipa, rekao je Stjepan Ćurčić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku.

PUNO POMAGAČA U ORGANIZACIJI

I ove su godine podršku Studentskoj roštiljadi u organizaciji Studentskog zbora Sveučiišta u Osijeku dali Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Cijela realizacija ne bi bila moguća ni bez generalnih sponzora: Pana, Coca-Cole, Mesnice Ravlić i Mlinara.

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana