Sport
CIBALIA UOČI POSLJEDNJEG KOLA

Pula nas ne zanima! Nitko drugi neće odraditi naš posao
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

U današnju utakmicu, koju Cibalia igra protiv Lokomotive u Zagrebu, moglo bi se reći, stat će kompletna sezona. Poraz bi Cibaliju vratio, nakon dvije sezone, u drugoligaško društvo, a pobjeda, uz remi Istre 1961 u Puli protiv Rudeša ili poraz, održala bi Vinkovčane u kombinacijama za ostanak u prvoligaškoj konkurenciji. No za to će morati još odigrati dvije kvalifikacijske utakmice protiv Varaždina. Odradili su nogometaši Cibalije posljednji trening uoči puta u Zagreb, po lijepom i sunčanom vremenu u dobroj atmosferi. Trener Davor Rupnik uoči puta u Zagreb na druženju s novinarima nije baš bio previše raspoložen, vjerojatno mu je već u mislima samo utakmica protiv Lokomotive, iz koje će rezultat trasirati njegovu sudbinu, ali i svih igrača Cibalije. Vrlo dobro su svjesni svi što ih čeka u Zagrebu i što moraju odraditi.

- Moramo biti hladne glave i moramo se fokusirati samo na utakmicu protiv Lokomotive, a ne razmišljati što se događa u Puli. Mi svoje moram odraditi bez obzira na to što se u Puli događalo. Utakmica protiv Lokomotive za nas je od izuzetnog značenja, premda nas zanima i rezultat utakmice u Puli, koji će trasirati naš put. Očekujem od igrača borbenost, htijenje, želju sličnu onoj s Rijekom. Fokusirat ćemo se u Zagrebu na defenzivni blok i kroz kontre pokušati ugroziti protivnička vrata - pričao je Rupnik.

Bez obzira na to koliko tko to želio, ipak će u fokusu biti i utakmica u Puli, pa će uši mnogih simpatizera, navijača, ali i čelnika kluba biti često na mobitelu kako bi iz prve ruke pratili zbivanja i u Puli, gdje će se istovremeno sastati Istra 1961 i Rudeš. Od toga se ne može pobjeći. A toga je svjestan i Rupnik. Zato stalno naglašava kako igrčai moraju biti koncentrirani samo na utakmicu protiv Lokomotive.

- Istina je da ćemo cijelo vrijeme biti u tijeku s tim što se događa u Puli, danas to nije teško i informacije se u sekundi doznaju, ali mi se moramo fokusirati na našu utakmicu i odraditi ju kako treba. Neće nitko umjesto nas igrati, mi to moramo odraditi. Teško je očekivati od igrača da se posve isključe, jer će vjerojatno i spiker na stadionu pratiti susret u Puli, pa će svi biti upućeni u stanje. Nama je najvažnije da budemo pravi u ovoj utakmici, nakon koje više nema nikakvih popravaka - zaključio je trener Cibalije Davor Rupnik i pomalo zamišljen na izlasku iz prostorije za konferencije za medije kratko dodao:

- Valjda će se i nama jednom sreća nasmiješiti i pomoći nam u 90. minuti - dodao je Rupnik, s kojim je u društvu bio Ante Kordić, koji će u napadu pokušati svladati vratara Lokomotive Hendiju.

U nedostatku suigrača s druge strane terena Galića, jedini će biti od brzih igrača koji bi mogao ugroziti obranu domaćina. I unatoč izostanku nekoliko igrača Kordić je uvjeren da mogu doći u Zagrebu do pozitivnog rezultata.

- U sportu je teško kada ne ovisiš samo o svojem rezultatu, ali to je sastavni dio našeg zanimanja i mislim da to neće previše utjecati na nas. Mi ćemo ići na pobjedu. Vjerujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata i da ćemo igrati kvalifikacije za ostanak u prvoj ligi - rekao je Ante Kordić.

Antun GRGIĆ

LOKOMOTIVA CIBALIA

Početak: 20 sati

Hendija Brkić Karačić Karamarko Majstorović Soldo Oluić Ikiić Datković Rubić Kastrati Mrdeša Burić Vojković Šunjić Kordić Musa Dabro Babić Miličević Krstanović Barišić

Stadion: NK Zagreb

Kapacitet: 8000

Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Međusobni susreti:
LOKOMOTIVA CIBALIA
16 7 2 7 25:18
Najčitanije iz rubrike