Sport
FINALE EUROPSKE LIGE

Griezmann: Bio mi je san osvojiti trofej pod vodstvom Simeonea
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

Uvjerljivom pobjedom Atletico Madrida protiv Marseillea (3:0) završeno je ovosezonsko izdanje Europske lige. Atletico je u svom trećem finalu tog natjecanja uzeo i treći trofej (2010., 2012.), izjednačivši se s Juventusom, Interom i Liverpoolom, a bolja je samo Sevilla (5). Marseille je, pak, i treći put bio neuspješan u finalu Europske lige / Kupa UEFA, ostavivši Francuze tako i dalje na čekanju jer su njihovi klubovi izgubili svih pet finala.

Slavlje Atletica znači i produžetak dominacije Španjolaca u tom natjecanju, u kojemu su u posljednjih 15 godina uzeli čak devet trofeja te tu stekli vodstvo kao najuspješnija nacija s 11 naslova, ispred Italije (9) i Engleske (8).

“Super Griezmann i Super Atleti”, “Ale, ale, ale”, “Kolosalni Griezmann”, “Magični Griezmann”... neki su od naslova kojima se veliča uspjeh Madriđana i učinak sjajnog francuskog napadača kojeg mediji već duže vrijeme sele u Barcelonu.

- Bio mi je san osvojiti trofej pod vodstvom Simeonea i rekao sam si uoči finala da je ovo moje vrijeme. Otišao sam od kuće s 14 godina sa željom osvajanja trofeja. Nakon dva poraza bio sam odlučan konačno osvojiti jedan. “Cholo” me naučio puno, pretvorio u jednog od najboljih svjetskih igrača i nadam se da ću nastaviti igrati na ovoj razini - izjavio je dvostruki strijelac, čestitavši i Marseilleu na prikazanom.

Iako zbog suspenzije nije mogao s klupe voditi momčad, trener Diego Simeone ponovno je na tribini “igrao” sa svojim igračima. Pod njegovim vodstvom Atletico je uzeo i šesti trofej, uz dva poraza u finalima Lige prvaka.

- Sezona je bila izazovna i osvajanje Europske lige predstavlja više od samog trofeja, to je pobjeda svega što predstavljamo, i nagrada za sav rad i trud koji smo uložili. Kad osvojite nešto poput ovog natjecanja, uvijek je prisutan i djelić tuge jer je teško stići do ove razine, a kada to napravite, još teže krenuti ispočetka i ponoviti - rekao je nakon slavlja “Cholo”.

Šime Vrsaljko odigrao je prvo poluvrijeme za Atletico te je postao osmi Hrvat koji je osvajao najteži UEFA-in trofej, nakon što su to prethodno uspjeli Mladen Ramljak, Luka Peruzović, Mario Stanić, Ivica Olić, Ivica Križanac, Darijo Srna i Ivan Rakitić.

Trener Marseillea Rudi Garcia riskirao je s nedovoljno oporavljenim Payetom, a najbolji igrač Marseillea zbog ozljede je u suzama napustio teren nakon pola sata igre. Uz katastrofalnu pogrešku vratara Mandande i Anguissa, nakon koje je pao prvi pogodak, to je bilo previše za slavlje protiv momčadi jačine Atletica.

- Mislim da su naši navijači i većina Francuske ponosni na ono što smo napravili. Propustili smo našu priliku u prvom poluvremenu, a nakon toga napravili smo skupu pogrešku za njihov prvi pogodak. Protiv momčadi kao što je Atletico to si ne možeš dopustiti. U nastavku su oni podigli svoju igru, no uz malo sreće umjesto vratnice pogodak Mitrogloua vratio bi nas u susret. Atletico je sjajna momčad i nije sramota izgubiti od nje.

Goran ROGULJIĆ
MARSEILLE - ATLETICO 0:3

Griezmann 21, 49, Gabi 89.

Gabi najstariji strijelac

Kapetan Atletica Gabi s 34 godine najstariji je strijelac u povijesti finala Europske lige. Bio mu je to prvi pogodak nakon gotovo tri godine, a prvi u Europi nakon sedam godina.

Oproštaj Torresa

Fernando Torres dijete je Atletico Madrida u kojemu je u dva mandata proveo 11 sezona, a koji će napustiti na kraju sezone. Ni kapetan Gabi ni ostali suigrači nisu zaboravili što je sve “El Nino” značio momčadi te je on, zajedno s Gabijem, podignuo 15 kg težak trofej pobjednika Europske lige.

- Ovo mi je bila posljednja prilika i možda moj najvažniji trofej. Već sam mislio kako neću podići trofej s Atleticom, a ovime sam ispunio san. Nikad neću doživjeti trenutak poput ovog, ovo je nezaboravno.

Najčitanije iz rubrike