Crna kronika
POŽAR U SREDIŠTU VINKOVACA

Pijan zapalio svoj stan, treći put
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

VINKOVCI - U četvrtak oko 13 sati izbio je požar u stanu 62-godišnjaka u zgradi na drugom katu na uglu Gajeve i Ulice Vladimira Nazora u širem središtu Vinkovaca. Kako su nam rekli očevidci događaja, sukljanje dima kroz prozor iz stana prvi su zamijetili gosti na terasi kafića prekoputa ove zgrade te pozvali vatrogasce i hitnu pomoć. Nekoliko susjeda uputilo se prema stanu i nije moralo razvaljivati ulazna vrata jer se ona uopće ne mogu zaključati, a vlasnika su našli kako u sobi sjedi na podu i - gleda u vatru!

- Kada smo otvorili vrata, 'zapljusnula' nas je vatra koju je dodatno razjario kisik. Bio je pijan, kako što je svaki dan pijan, i u stan dovodi svoje pajtaše alkoholičare. Svaki dan ga se može vidjeti kako ide prema tržnici u tamošnje krčme i kada se teturajući sitnim, nesigurnim koracima vraća kući. Sam živi u stanu i svima nam je već dosta njegova neurednog života. Ovo je treći put da je zapalio stan. Jednom smo mislili da je umro jer je u hodniku strašno zaudaralo, a kada smo ušli u stan, našli smo usmrdjele ribe koje su tu stajale tko zna od kada. Jednom je nešto kuhao pa je sve to zagorjelo i širio se dim po cijelom hodniku i stubištu - kažu stanari ove zgrade ljutiti na svog susjeda jer se od dima ne može proći stubištem.

Vinkovački profesionalni vatrogasci brzo su ugasili požar, ali sat-dva nakon toga kroz prozor je sukljao crni dim. Prema prvim informacijama, 62-godišnji vlasnik stana nije zadobio ozljede, ali ga je vozilo Hitne pomoći odvezlo u vinkovačku Opću županijsku bolnicu na Odjel psihijatrije, gdje je zadržan. Očevid će pokazati što je prouzročilo požar i što se dogodilo u ovom, kako kažu susjedi, zapuštenom stanu.M.Flego

Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike