Crna kronika
DVOJE MRTVIH NA CESTI

Od posljedica sudara umrla još jedna osoba
Objavljeno 18. svibnja, 2018.
Do prometne je nesreće došlo jer je vozač Citroena neoprezno pretjecao dva kamiona

Na žalost, povećao se broj smrtno stradalih u prometnoj nesreći koja se u srijedu dogodila istočno od Vinkovaca. Nakon smrti vozača jednog od sudarenih automobila, nekoliko sati kasnije u vinkovačkoj bolnici preminuo je od težine zadobivenih ozljeda i njegov suputnik.

U srijedu poslijepodne oko 16.30 sati na državnoj cesti D-46 Stari Jankovci-Srijemske Laze kod Vinkovaca sudarili su se automobili Citroen i Chevrolet vinkovačkih oznaka. Na mjestu nesreće smrtno je stradao 58-godišnjak iz Ivankova, vozač Citroena, a istog dana navečer u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici od posljedica teških ozljeda preminuo je njegov suputnik, 64-godišnjak, također iz Ivankova. Teške ozljede dobili su 27-godišnjak iz Ivankova, suputnik u Citroenu, 21-godišnja vozačica Chevroleta, njezini suputnici 42-godišnjak i 78-godišnjakinja iz Đeletovaca, a lakše je ozlijeđen 47-godišnjak iz Đeletovaca, putnik u Chevroletu.

Prema prvim saznanjima, do prometne nesreće došlo je kada je 58-godišnjak iz Ivankova, upravljajući osobnim automobilom Citroen iz smjera Tovarnika prema Vinkovcima, pretjecao dva kamiona, iako mu je iz suprotnog smjera dolazio Chevrolet koji je vozila 21-godišnjakinja iz Đeletovaca. Neoprezni vozač Citroena, pogrešno procijenivši udaljenost Chevroleta, nije se uspio na vrijeme nakon obilaženja vratiti u svoj trak zbog čega je došlo do izravnog sudara dvaju automobila.

Ozljeđeni su vozilom hitne pomoći prevezeni u vinkovačku bolnici gdje im je pružena medicinska pomoć i teško ozlijeđeni nisu životno ugroženi.

Kako nam je rekla glasnogovornica Policijske uprave vukovarsko-srijemske Marijana Maja Barbarić, u ovoj godini na prometnicama je pod nadzorom PU vukovarsko-srijemske 11 osoba poginulo, a i lani je u prvih pet mjeseci do kraja svibnja poginulo 11 osoba. U policijskim analizama ne navodi se neka crna točka u najistočnijoj županiji posebno kritična i gdje se često događaju prometne nesreće, a nema ni karakterističnog uzroka nesreća.

Miroslav FLEGO

crna brojka

OVE JE GODINE POGINULO 11 OSOBA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike