Osijek
DRŽAVA NAJMODAVAC

Najskuplji poslovni prostor je bivši Gerry Weber u Županijskoj 11
Objavljeno 18. svibnja, 2018.
Visoku su cijenu Državne nekretnine postavile i za prostor u Hrvatske Republike 5, gdje je bio ugostiteljski objekt

Tvrtka Državne nekretnine raspisala je ovih dana natječaj za zakup i najam novih 25 poslovnih prostora u Osijeku, a koji već duže vrijeme stoje prazni i nagrđuju sliku grada. Zanimljivo je da je podatke, ali i fotografije svih objekata moguće vidjeti na web-stranici www.hr-nekretnine.hr, ali je tijekom ovog tjedna većina objekata i otvorena u određeno vrijeme za osobni pregled stanja u kojem se objekti nalaze.

Najskuplji je objekt koji država trenutačno iznajmljuje u Osijeku poslovni prostor u Županijskoj 11, točnije trgovački prostor u kojem se nalazio butik Gerry Weber, a za koji se traži početna cijena mjesečnog najma od čak 10.394 kune, uz jamčevinu od 31 tisuću kuna. Inače, riječ je o prostoru od 147 četvornih metara, bez gradskog grijanja.

Visoku su cijenu Državne nekretnine postavile i za poslovni prostor na adresi Hrvatske Republike 5, gdje je duže vrijeme bio smješten ugostiteljski objekt. Tako je ovdje za 119 četvornih metara početna cijena najma malo viša od pet tisuća kuna, a jamčevina je oko 15 tisuća kuna.

S druge strane, među zanimljivijim je prostorima svakako onaj na početku Strossmayerove ulice, u kojem se duži niz godina nalazila trgovina Terranova, a koji ima čak 156 četvornih metara. Državne nekretnine za taj su prostor postavile cijenu najamnine od samo 3627 kuna.

Za one koji se žele okušati u ugostiteljskoj djelatnosti, zanimljivo bi moglo biti 58 četvornih metara na samom trgu u Tvrđi. Naime, već uhodani ugostiteljski objekt u kojem se nalazio Gold bar sada se iznajmljuje po početnoj cijeni od 3308 kuna. Iznajmljuje se još jedan ugostiteljski objekt, onaj na uglu Reisnerove i Radićeve ulice, u kojem se nalazio cafe-bar Romano. Za 80 četvornih metara ovdje je potrebno platiti početni mjesečeni najam od najmanje 2879 kuna.

Najniža je početna cijena postavljena za mali objekt od 14 četvornih metara u Ružinoj 2, koji se iznajmljuje po početnoj cijeni od 289 kuna. Inače, većina poslovnih prostora koji se daju u zakup namijenjena je za uredske, ugostiteljske i trgovačke djelatnosti, a rok za dostavu pisanih ponuda je 28. svibnja. S najpovoljnijim će ponuditeljem biti sklopljen ugovor o zakupu na rok od pet godina.

Nefreteta Z.EBERHARD
U TRIMA NATJEČAJIMA OGLAŠENO98 LOKALA U CIJELOJ HRVATSKOJ

Inače, u posljednjim trima natječajima za zakup poslovnih prostora na području Republike Hrvatske ukupno je oglašeno 98 poslovnih prostora te je za njih pristiglo 548 ponuda. Za najpovoljnijih 65 u tijeku je sklapanje ugovora o zakupu. Naglasak je na proaktivnom pristupu, odnosno aktiviranju praznih prostora u vlasništvu države, te i sada očekujemo dobar odaziv na natječaj, navode iz Državnih nekretnina.

10.394

kune početna je cijena mjesečnog najma za prostor u kojem se nalazio butik Gerry Weber

Najčitanije iz rubrike