Osijek
SAVJETOVANJE O KORIŠTENJU EU FONDOVA

Anušić: Bitno je imati educirane stručnjake
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije jučer je održano regionalno savjetovanje o uspješnosti projekata koji se financiraju novcem Europske unije.

Predavanje namijenjeno predstavnicima lokalne samouprave te obrazovnih i zdravstvenih institucija održao je prof. dr. sc. Tihomir Hunjak s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu.

- Fondovi Europske unije nešto su što nema alternativu u ovom trenutku. Posrijedi je besplatan novac i on predsstavlja korist hrvatskog ulaska u Uniju. Općine, gradovi, županija i cijela Hrvatska mogu se razvijati na temelju europskih fondova. Zato su bitne edukacije, potrebno je znati što radite, imati ljudi koji su kompetentni te nekakvu viziju u kojem smjeru razvijati sredinu u kojoj živite. Tada su vam fondovi Europske unije od velike pomoći. Zato su ovakve konferencije jako važne - istaknuo je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Anušić je izrazio zadovoljstvo postignućima Osječko-baranjske županije kada je riječ o korištenju novca iz europskih fondova. Dodao je da je naša županija prva u Hrvatskoj po novcu koji je povukla iz europskih fondova namijenjenom energetskoj učinkovitosti zgrada. D.C.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

LOV NA KRIVOTVORENE KVALIFIKACIJE

Od nekih fakulteta škole već zatražile provjeru diploma

oglas