Osijek
SAVJETOVANJE O KORIŠTENJU EU FONDOVA

Anušić: Bitno je imati educirane stručnjake
Objavljeno 18. svibnja, 2018.

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije jučer je održano regionalno savjetovanje o uspješnosti projekata koji se financiraju novcem Europske unije.

Predavanje namijenjeno predstavnicima lokalne samouprave te obrazovnih i zdravstvenih institucija održao je prof. dr. sc. Tihomir Hunjak s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu.

- Fondovi Europske unije nešto su što nema alternativu u ovom trenutku. Posrijedi je besplatan novac i on predsstavlja korist hrvatskog ulaska u Uniju. Općine, gradovi, županija i cijela Hrvatska mogu se razvijati na temelju europskih fondova. Zato su bitne edukacije, potrebno je znati što radite, imati ljudi koji su kompetentni te nekakvu viziju u kojem smjeru razvijati sredinu u kojoj živite. Tada su vam fondovi Europske unije od velike pomoći. Zato su ovakve konferencije jako važne - istaknuo je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Anušić je izrazio zadovoljstvo postignućima Osječko-baranjske županije kada je riječ o korištenju novca iz europskih fondova. Dodao je da je naša županija prva u Hrvatskoj po novcu koji je povukla iz europskih fondova namijenjenom energetskoj učinkovitosti zgrada. D.C.

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike