Osijek
MALONOGOMETNI TURNIR VRTIĆARACA

Pobjednici DV Latica, a pehar i medalje svima
Objavljeno 18. svibnja, 2018.
Utakmice su se igrale u dva poluvremena od po 10 minuta, a turnir su otvorili mališani iz vrtića domaćina i DV-a Stribor

U DV-u Latica održan je 19. turnir u malom nogometu u kojemu su sudjelovali mališani iz šest dječjih vrtića. Pobjednički pehar otišao je u ruke prve postave ekipe domaćina, a svi su sudionici nagrađeni peharima i medaljama za sudjelovanje, sportsko ponašanje i navijanje.

Natjecanje se održalo po principu razigravanja pa su tako mali nogometaši iz osječkih vrtića Jelenko, Maslačak, Stribor, Radost i Latica te gosti iz vrtića Vukovar 1, najprije sudjelovali u četvrtfinalnim utakmicama, nakon kojih su pobjednici išli u polufinale i finale. Svaka utakmica igrala se u dva poluvremena od po 10 minuta, a turnir su otvorili mali nogometaši iz vrtića domaćina i DV-a Stribor. Sve je sudionike uoči prve utakmice pozdravila ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj. Mališane su došli podržati roditelji, bake, djedovi, braća, sestre, prijatelji. Glasno se navijalo, a sekcije vrtićkih mažoretknja i zboraši pobrinuli su se događaju dati svečanu notu. Bilo je tu i transparenata, a najvatreniji, očekivano, bili su tate mališana koji su toliko zdušno navijali da se u zraku mogla osjetiti stadionska atmosfera.

Manifestaciju su podržali i nogometaši NK Osijek koji su u sklopu turnira pokazali djeci svoje nogometne vještine. Također, u tjednu uoči turnira, u DV-u Latica održana je radionicu pod nazivom “Navijajmo zajedno”. Tom prilikom mališani su učili pravila lijepog ponašanja na sportskim događanja koja su u sklopu turnira podijelili sa svojim vršnjacima iz drugih vrtića. “Navijajmo za sve i svi se zajedno potrudimo da bismo došli do uspjeha - poruke su koje želimo da djeca nauče u sklopu ovoga sportskog natjecanja”, poručila je Mirela Svirač, voditeljica DV-a Latica.

Ivana SOLAR
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike