Ekonomija
JEDAN OD LIDERA U PROIZVODNJI MESA

Mesna industrija Ravlić: Investicije, maloprodaja, stipendiranje...
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

Mesna industrija Ravlić iz Osijeka prometnula se tijekom godina u jednog od lidera na domaćem tržištu u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina. Neprestanim ulaganjem u proširenje zaokružili su svoje klaoničke kapacitete na 180 svinja i 35 junadi u sat vremena. Uz to, prošle su godine investirali i u proširenje linije za rasijecanje svježeg mesa, što je omogućilo brže i učinkovitije konfekcioniranje polovica i četvrti, jer, pokazalo se, to je ono što današnji kupci najviše traže.

MI Ravlić ima i razgranatu mrežu mesnica - maloprodajna mreža sastoji se od 50 prodavaonica, kojima pokrivaju cijeli istočni dio Hrvatske i Grad Zagreb, a najnovija akvizicija bit će širenje na tržište Istre.

No, naravno, izlaskom na jadransku obalu ne zanemaruju domaći, slavonski teren - idućeg mjeseca otvorit će mesnicu u Novoj Gradiški. Prošle godine otvorena je mesnica u Čepinu, a nakon nje i u Vukovaru. Mesnice koje posluju nekoliko godina prolaze kroz fazu obnavljanja. No bilo bi neiskreno ne priznati kako je pravi poslovni iskorak za ovu jednu od najpoznatijih osječkih tvrtki bilo otvaranje mesnica u Zagrebu. Sada ih je već 17, a zanimljivo je reći kako imaju mesnicu i u sklopu najveće stambene zgrade u Hrvatskoj - u Mamutici.

Najljepši diskont

Ipak, u Osijeku je njihov najljepši maloprodajni objekt - to je svakako Ravlić diskont, na cesti između Josipovca i Petrijevaca, smješten uz sam proizvodni pogon. Površinom od 130 četvornih metara i s više od 600 prehrambenih artikala to je ujedno najveće prodajno mjesto u lancu njihovih mesnica.

Svoje proizvode MI Ravlić u veleprodaji plasira i u većinu trgovačkih maloprodajnih lanaca, tako da se s pravom može reći kako se njezini proizvodi, obilježeni logom s dva ovna i s istaknutom godinom osnutka - 1960., prodaju od Iloka do Dubrovnika. Prepoznatljiv asortiman MI Ravlić sastoji se od kvalitetnih i svježih slavonskih delikatesa koje su sačuvale sva prirodna svojstva i bogatstvo okusa.

Najviši standardi

Klaonički i mesoprerađivački pogon opremljen je prema najvišim standardima moderne prehrambene industrije, a proizvodnja se odvija pod stalnim nadzorom vrhunskih stručnjaka. Štoviše, proces proizvodnje nadgledaju i njihovi tehnolozi, koji kontroliraju sigurnost i kvalitetu proizvoda s pomoću internih sustava kontrole kvalitete, koje su postavili kako bi bili sigurni da proizvodi odgovaraju visokim standardima MI Ravlić.

Sve to, naravno, zahtijeva i kvalitetnu radnu snagu. A kako bi se i u tom segmentu pokazali i kao društveno odgovorna tvrtka - MI Ravlić će u suradnji s Obrtničkom školom Osijek stipendirati učenike za učenje mesarskog zanata. Uz to što im se osigurava praktična nastava uz stručni nadzor mentora i pruža mogućnost radnog mjesta, učenicima se nudi i stipendija od 30 tisuća kuna.

Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike