Sport
BURA UOČI SKUPŠTINE ŽNS VS

NS Vukovar najavio mogućnost bojkota
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

U petak u 19 sati na salašu Lamut zakazana je izborna skupština Nogometnog saveza Vukovarsko-srijemske županije. Skupština se trebala održati na stadionu HNK-a Cibalia, ali je premještena jer je stadion “pod opsadnim stanjem” zbog uređenja uoči utakmica finala Kupa Hrvatske. Međutim, kako bi javnost upoznali, kako tvrde, s nepravilnostima koje je ŽNS Vukovarsko-srijemski napravio prilikom donošenja pravnih akata uoči ove skupštine, konferenciju za medije organizirali su u Nogometnom središtu Vukovar. Na njoj je novinarima predsjednik Središta Zlatko Vrančić ukazao na, po njima, sve propuste i nepravilnosti koje rade u Nogometnom savezu Vukovarsko-srijemske županije nad kojim je trenutačno u tijeku nadzor Sportske inspekcije.

Osnovna zamjerka Središta Vukovar je neravnopravan položaj svih središta. Da je sve centralizirano u Vinkovcima, a da za boljitak nogometa sva središta moraju biti ravnopravna. Navodi se kako trenutačno po sadašnjoj strukturi Središte Vukovar ima osam članova Skupštine, Središte Županja tri člana, a Vinkovci 17 plus predstavnik igrača i trenera, koji je također pod ingerencijom Saveza.

- Što se samog održavanja izborne skupštine Nogometnog saveza Vukovarsko-srijemske županije tiče, još nisam siguran hoće li joj itko nazočiti s našeg područja. Do održavanja skupštine imamo Izvršni odbor Središta na kojemu ćemo odlučiti hoćemo li nazočiti skupštini i hoće li itko od naših klubova imati na njoj predstavnike - rekao je Vrančić.

Zasad je poznato kako će kandidat za predsjednika ŽNS VS biti predsjednik Cibalije Josip Kuterovac, kojemu će to zapravo biti novi mandat. On je potvrdio kako nema nikakvih osnova da se skupština ne održi.

- Stekli su se svi uvjeti da se izborna skupština održi i ona je zakazana za petak u 19 sati. Istina, bit ću ponovno kandidat za predsjednika, a hoću li imati protukandidata, to ne znam. Tek ću na skupštini vidjeti hoće li netko prikupiti potpise kako bi se kandidirao za predsjednika. Na toj skupštini izabrat ćemo i dva dopredsjednika, Izvršni i Nadzorni odbor, odnosno sva tijela koja moramo izabrati - rekao je Kuterovac. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike