Sport
TKO ĆE NASTUPITI U KOPRIVNICI?

Na bokovima Domagoj Pušić i Haris Hajradinović?
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

Posljednji susret ove sezone nogometaši Osijeka odradit će sutra u Koprivnici. Ta se utakmica trebala igrati u Gradskom vrtu, ali je Osijek tražio zamjenu domaćinstva kako bi mogao promijeniti kompletan travnjak svog stadiona. I zato će sezonu zaključiti kao gosti.

Kako su jučer stvari stajale, trener Zoran Zekić će u Koprivnici izvesti baš "šarenu" momčad. Sezona je završila za trojicu kartoniranih, Baraća (crveni karton), te Barišića i Grgića (žuti kartoni), a trener Zoran Zekić na raspolaganju neće imati ni ozlijeđene ili bolesne Ejupija, Grezdu, a možda ni Bočkaja i Šoršu. Već letimični pogled na te izostanke otkriva kako će najviše problema biti na bočnim pozicijama.

Kemijanje

Sve moguće opcije za te pozicije su izvan stroja, iako postoji određena nada kako će Šorša i Bočkaj ipak možda moći zaigrati. Ako ne budu spremni, na tim će pozicijama osvanuti neki novi ljudi.

- U biti jedina prava briga su mi te bekovske pozicije. S njima imamo problema cijele sezone jer su naše prve opcije Šorša i Barišić dosta vremena provele izvan stroja zbog ozljeda, a to je itekako utjecalo na kvalitetu naše igre. Koga ću postaviti na ta mjesta? Ne znam, trebam tek vidjeti. Bit ću prisiljen kemijati. U ovom trenutku najbliži sam Pušiću desno i Hajradinoviću lijevo. Jednostavno nemam drugih opcija - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Postoji opcija i s tri igrača u posljednjoj liniji. U takvoj je formaciji Osijek već jednom istrčao u Koprivnici, ali Zekić baš nije oduševljen takvom idejom jer mu ta formacija, kada joj je pribjegavao, nije donijela previše sreće.

- Formalno bismo mogli složiti obranu s tri čovjeka, ali nisam baš sklon toj ideji - kaže Zekić.

Da su drugačije okolnosti, mogao bi Zekić posegnuti u kadar druge momčadi ili kod juniora, ali neće to učiniti s obzirom na to da te momčadi u završnici sezone imaju važne utakmice.

- Dogovorili smo u klubu da ne uzimam igrače ni iz druge momčadi koja se bori za prvo mjesto u Trećoj ligi, a ni iz juniora ili kadeta koje u sljedeći utorak očekuju finalni susreti hrvatskog Kupa. Mi ionako nemamo nikakvih rezultatskih imperativa. Snaći ćemo se s ovima koji su zdravi i na raspolaganju - kaže Zekić.

Situacija nije blistava, ali možda se još popravi do utakmice, a ima i onih koji će se vratiti u kadar poput Dmitra Lope.

- Ne brine me ta situacija. Uostalom, neka još jednom na djelu vidim Jambora, Pervana, Pušića i ostale koji kroz sezonu nisu imali veliku minutažu - zaključuje Zekić.

Konačno kraj

Beskonačno dugo trajala je ova sezona. Osijek će je zaokružiti s 47 službenih nastupa, a ako ništa drugo, ovog će ljeta odmor biti makar malo duži za razliku od prošle godine kada su bijelo-plavi imali jedva tjedan dana pauze. No, odmor još nije počeo. Utakmica u Koprivnici neće i ne može dramatično promijeniti sliku sezone koja je na izmaku, ali opet lijepo bi se bilo oprostiti pobjedom i tako ostaviti navijače u dobrom raspoloženju.

- Bilo bi dobro kada bismo ponovili igre iz posljednja tri susreta i tako se na dostojan način oprostili od sezone. Samo se nadam kako ćemo biti nešto efikasniji negoli na posljednja dva gostovanja kod Intera i Hajduka kada smo stvorili stvarno dosta prilika za pogotke, igrali dobro, a osvojili samo jedan bod jer smo bili neprecizni. Još razmišljam o toj utakmici u Splitu i stalno se vratim na isto. Da nam je realizacija bila malo kvalitetnija, hladno bismo pobijedili taj susret - smatra Zekić.

I to je priča koja se stalno provlači. Osijeku je nedostajao ove sezone jedan vrhunski realizator. Lako se može dogoditi da opet ne bude čovjeka koji će zabiti dvoznamenkasti broj pogodaka u sezoni. Istina, Hajradinović je na devet, ali to je slaba utjeha. Momčad koja se želi boriti za ozbiljne stvari mora u svojim redovima imati strijelca za 15 i više pogodaka po sezoni. Osijek to nije imao jer se Muzafer Ejupi koji ima potencijal za takve dosege ove sezone neobjašnjivo izgubio. Ako tome dodate i podbačaj Lope na tom planu (njih dvojica su prošle sezone kombnirano zabila 22 pogotka, a ove samo četiri, nap.a.), a nisu se pojavile adekvatne zamjene za njih, postaje jasnije zbog čega je osječka momčad prosula tolike bodove na "malim" utakmicama. Trener može svoju momčad naučiti raznim svarima, ali ne može nikoga naučiti zabijati u serijama. Takvi se ljudi – rađaju.

Dalibor KELER
ORGANIZIRANO U KOPRIVNICU

Udruga Kohorta organizira put u Koprivnicu na posljednu utakmicu Osijeka u ovom prvenstvu. Cijena puta je 30 kuna za mlađe od 18 godina, a 70 kuna za sve ostale članove. Prijave su još danas u prostorijama Udruge u Tvrđi od 18 sati do 21 sat.

Možda ste propustili...

TEĆAJ ZA SUCE NS OSIJEK

U procesu za licence 14 kandidata

NK GRANIČAR (ŽUPANJA)

Jesenski prvak krenuo prvi

USPJEŠAN START ŽRK-A OSIJEK U 2019.

Konačno postigle kontinuitet tijekom cijele utakmice

Najčitanije iz rubrike