Osijek
NA ZLATNOJ RAZINI

Šesta zelena zastava za Dječji vrtić Mak
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Podizanjem šeste zelene zastave, mališani i tete Dječjeg vrtića Mak svečano su obilježili obnavljanje statusa Međunarodnog ekovrtića. Vrtić je prvi takav certifikat dobio 2008. godine, a sada ga je podigao na zlatnu razinu.

Podizanju zastave prethodio je prigodni program, koji su izveli polaznici skupina Zvjezdice, Ribice, Ježići, Bubamare, Tratinčice i Tigrići, a potom je okupljene pozdravila ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj. “Ponosni smo na zelenu zastavu Dječjeg vrtića Mak. Svi znamo da se u ovome vrtiću sustavno radi na promicanju elemenata održivog razvoja, a ovom prilikom mogu najaviti kako planiramo takav način rada podići i na novu razinu”, rekla je Štambuk Čabaj.

Naime, uprava Dječjeg vrtića Osijek pokrenula je projekt u sklopu kojega bi Dječji vrtić Mak trebao dobiti i titulu centra izvrsnosti u pravcu ekologije i održivog razvoja. Riječ je o projektu trogodišnjeg stručnog usavršavanja dviju odgojiteljica iz područja ekologije i održivog razvoja, nakon čega će one naučeno implementirati u svakodnevnicu vrtićaraca. Status centra izvrsnosti otvorit će i mogućnost da djelatnice Dječjeg vrtića Osijek budu nositeljice edukacija za odgojiteljice i stručne suradnice vrtića drugih gradova i županija koje za to iskažu interes. I.Sl.

Možda ste propustili...

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA OSIJEK

Tjedan Harryja Pottera od 27. kolovoza do 1. rujna

U RIJEKU LJUBAVI STIGLA VELIKA DONACIJA IZ LIPIKA

Studenac darovao 33 palete sokova

MEĐUNARODNI TJEDAN MLADIH

Slavonci aktivni u Ljetnom kampu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA NE SLAŽE SE S KBC-OM

Povjerenstvo odlučilo: Dr. M.
Rosso nije učinila pogrešku

2

ČITANJE POEZIJE KOD SECESIJSKOG ZDENCA

Mladi pjesnici odali počast Arsenu

3

OPĆINA VLADISLAVCI

Potpora mladim obiteljima za dječi vrtić

oglas