Regija
POŽEGA BILA DOMAĆIN

15. susret slijepih žena Hrvatske
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

POŽEGA

Udruga slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije organizirala je obilježavanje Majčinog dana, a sudionice manifestacije bile su slijepe i visokoslabovidne žene iz cijele Hrvatske. Susret, čiji je cilj bio osnažiti i poticati na aktivno sudjelovanje slijepih žena u lokalnoj zajednici, organizira se svake godine u jednoj od 27 temeljnih udruga Hrvatskog saveza slijepih (HSS). Ovogodišnji susret okupio je članice osam udruga. Pokrovitelji su bili Požeško-slavonska županija i Grad Požega, a supokrovitelj tradicionalno HSS. Sudionike su pozdravili Zdravko Čop, uime Udruge slijepih, dogradonačelnik Ferdinand Troha te voditeljica programa i članica Povjerenstva za žene HSS-a Nevenka Jonjić.

Za sudionice su organizirane dvije radionice - “Prijateljstvo i sreća” te radionica o duhovnoj duši i hagioterapiji. U pratnji vodiča obišle su kulturno-povijesne znamenitosti grada, katedralu i njezinu riznicu te Dijecezanski muzej. Na raspolaganju su im bile videće pratiteljice Ivana Štefanac i Marija Pavković, čiji rad financira Ministarstvo za demografiju i Europski socijalni fond, a pomoć sudionicama susreta pružali su i volonteri požeške Udruge slijepih.

Podsjetimo, iznimno aktivna požeška Udruga slijepih osnovana je 1954. godine i prva je organizacija osoba s invaliditetom osnovana na ovim prostorima. AGM Kruna

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

Najčitanije iz rubrike