Dome slatki dome
SAJAM SALONE DEL MOBILE

Miješalice, tuševi i pripadajući pribor
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

Axor - ekskluzivni dizajnerski brend u proizvodnji kuponske i kuhinjske opreme - obilježio je 25. rođendan premijerom MyEdition miješalica u samom srcu međunarodne dizajnerske scene: milanskom sajmu namještaja i dizajna koji je privukao više od 400.000 posjetitelja. Istovremeno je u milanskom restoranu “Cracco” priređena rođendanska zabava za ugledne međunarodne goste.

Na zajedničkom štandu u izložbenom centru, dva brenda grupe Hansgrohe, impresionirale su novinare, arhitekte i dizajnere najsuvremenijim kupaoničkim i kuhinjskim inovacijama.

Miješalice, tuševi i pripadajući pribor najbolje ilustriraju tvrdnje o savršenstvu u dizajnu i funkcionalnosti. Pečat osobnosti i kreativnosti dala je nova serija miješalica, nastala u suradnji s dizajnerskim studijem Phoenix iz Stuttgarta. Raznolikost površinskih boja i materijala tim miješalicama daju izvanredan izgled, a jedinstvenom iskustvu pridonosi i inovativan način korištenja vode.

Svojim brojnim nagrađivanim inovacijama i dizajnom, premium brand hansgrohe oblikuje protok vode u kuhinji i kupaonici - prostorijama gdje ljudi provode vrijeme i posebne trenutke u interakciji s vodom. Primjerice, pod tušem, kada inovativna tehnologija tuširanja “PowderRain”, poput ljetne kiše obavija tijelo toplim i magličastim kapljicama. Za to iskustvo zaslužna je nova serija tuševa, koje je hansgrohe prvi put predstavio međunarodnoj publici na milanskom Salonu. Osim toga, brend je uveo granit u svoje kuhinjske sudopere, dajući im topao i ugodan izgled, stilski kolorit te iznimnu funkcionalnost pri svakodnevnoj upotrebi.

“Našim vrhunskim brandovima, dosljedno i stalno potvrđujemo svoju poziciju svjetskog lidera u inovativnosti, kvaliteti i dizajnu”, objašnjava Thorsten Klapproth, predsjednik Izvršnog odbora Hansgrohe Grupe.

“Vodeći se motom 'ljepota je pitanje časti', desetljećima nam je dobar dizajn bio prioritet. No, otišli smo daleko izvan granica estetski ugodnog dizajna: naime, mi vodu u kupaonici i kuhinji doživljavamo u potpuno novim dimenzijama. Dodajući joj funkcionalnu vrijednost, stvaramo dojmljivo iskustvo vode. Takva je praksa duboko usidrena u DNK naše tvrtke”, kaže Klapproth.

Izvan sajma, dizajnerski brend je na svojoj 25. obljetnici okupio 390 gostiju, uključujući dugogodišnje dizajnerske partnere kao što su Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Barber & Osgerby, Phoenix Design, Werner Aisslinger i Toan Nguyen.

Kroz svoju 117-godišnju povijest njemačka tvrtka Hansgrohe istaknula se mnogim inovacijama, kao što su prvi ručni tuš s više vrsta mlaza; prva kuhinjska slavina s izvlačnim crijevom te prva zidna šipka s držačem ručnog tuša.J.Kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike