Novosti
NAJBOLJI MLADI POLJOPRIVREDNIK

Anušić: Ivanova pobjeda ispunjava nas ponosom
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić primio je u utorak pobjednika natječaja za najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj, Ivana Gašića iz Beketinaca.

Dvadesetčetverogodišnji Gašić na svom se obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu bavi proizvodnjom i preradom kravljeg mlijeka, s godišnjom proizvodnjom od 200 tisuća litara mlijeka, od kojih 36 tisuća litara prerađuje u sir. Mlijeko s njegove farme nosi oznaku “Mlijeko hrvatskih farmi”, a svoje proizvode plasira manjim dijelom u lokalne restorane, dok veći dio proda na kućnom pragu i na sajmovima.

“Rad i trud se isplate, i ovo je još jedan slučaj u kojem je to potvrđeno. Ivanova pobjeda ispunjava ponosom njega, ali i mene kao župana. Naravno da je toj nagradi prethodilo jako puno posla i truda, ali to na neki način moramo na svojim pozicijama napraviti svi kako bismo došli do određenog rezultata. On je to uspio i treba mu čestitati, odati poštovanje i zahvaliti, ali i biti uz njega u budućnosti. Ne smije postojati ni jedan problem da svoje poslovanje proširi zapošljavanjem novih ljudi i da svoj sir izvozi diljem svijeta. To je i razlog ovog posjeta, te apeliram na one koji donose zakone u Ministarstvu poljoprivrede i one koje rade programe o raspolaganju zemljištem, da imaju u vidu ovakve mlade ljude koji ostaju u svom domu i rade vrhunske rezultate”, poručio je župan Anušić. Također je naglasio i da će mu, u ostvarivanju svojih ciljeva, Osječko-baranjska županija biti na apsolutnom raspolaganju.

Treba napomenuti da će Ivan Gašić u listopadu u Bruxellesu predstavljati Hrvatsku na petom izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika Europske unije koji organizira Klub zastupnika Europske pučke stranke. D.Miklić

Ivan Gašić u Bruxellesu će predstavljati Hrvatsku na izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika EU-a