Sport
SMJENA NA KLUPI "MODRIH"

Jurčević bivši, Bjelica novi trener Dinama
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

ZAGREB - Novi hrvatski nogometni prvak Dinamo objavio je kako je za novoga trenera prve momčadi imenovao Nenada Bjelicu (46). 

Bjelica će na klupi "modrih" zamijeniti Nikolu Jurčevića koji je ranije u utorak smijenjen nakon samo dva mjeseca za kormilom. Jurčević je preuzeo dužnost trenera početkom ožujka umjesto Marija Cvitanovića i pod njegovim vodstvom klub je ostvario četiri pobjede, dva remija i čak četiri poraza. Novi hrvatski prvak posljednje četiri utakmice nije ostvario niti jednu pobjedu, a Jurčeviću je presudio poraz od Rudeša (0-1).

Bjelica je sve do prije tjedan dana bio trener poljskog prvoligaša Lecha iz Poznana, no dobio je otkaz zbog niza slabih rezultata u završnici sezone.

Tijekom igračke karijere Bjelica je igrao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru i Kaernten. Sakupio je i devet nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Trenersku karijeru Bjelica je započeo tamo gdje je završio igračku, u austrijskom Kaerntenu. U Austriji je još trenirao Lustenau, WAC te Austriju iz Beča. Potom je proveo dvije sezone u talijanskom drugoligašu Speziji, da bi od 2016. do 2018. bio trener Lecha.

Bjelica je s Dinamom potpisao ugovor na dvije godine, a službeno predstavljanje bit će  u srijedu u 12 sati u klupskim prostorijama.

Kolo prije kraja prvenstva Dinamo je osigurao naslov prvaka, a 23. svibnja očekuje ga i finale Kupa protiv Hajduka u Vinkovcima.(Hina)

Najčitanije iz rubrike