Sport
ŽOK ČEPIN

Osvojile naslov bez izgubljenog seta
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

Zvuči nevjerojatno, ali doista se dogodilo. Odbojkašice Čepina natjecanje u Drugoj hrvatskoj ligi “istok” završile su bez ijednog poraza, ali i bez izgubljenog seta!

U 22 utakmice upisale su 22 pobjede uz set razliku 66-0! Pravi je pothvat završiti sezonu bez poraza, a još veći bez izgubljenog seta. Prve pratiteljice na tablici, Vitez, Osijek III i Ferivi Višnjevac, ostali su daleko iza Čepinki.

I nije Čepin prvi put prvak drugoligaškog “istoka”, nego već treću sezonu vlada tim rangom natjecanja, ali što vrijedi kad na kraju sezone zbog "tehničkih" razloga ne radi iskorak u viši razred. I za to nisu krive djevojke, ni trener Jasmin Mašić, kao ni vodstvo kluba. Krivac je dvorana.

Dominacija

Čepin nema odgovarajuću sportsku dvoranu, ona školsko-sportska u OŠ Vladimir Nazor neprimjerena je i za Drugu ligu “istok”, ali Čepinčanke moraju igrati u njoj jer bolju nemaju.

- Treću godinu prvakinje smo Druge lige, prije četiri sezone bile smo druge i također smo mogle u viši rang, ali ne pomičemo se naprijed, jer nemamo uvjete. I onda i sada problem je dvorana. Ne možemo u Prvu ligu jer jednostavno nemamo gdje igrati - kaže predsjednik ŽOK Čepin Pero Dugandžić.

Iako većinu hrvatskih sportskih klubova muči besparica, čepinske odbojkašice muči prostor za igranje.

- Pa nije da klub ima nešto mnogo novca, naravno da je i to jedan od problema, ali vjerojatno bi ga se našlo kada bismo imali gdje igrati i bili član prvoligaškog društva. I zato dokle god nemamo odgovarajuće uvjete, osvajanje prvih mjesta nam neće donijeti i plasman u viši rang - dodaje Dugandžić.

Domaći kadar

I tako će djevojke ponikle u sad već glasovitoj odbojkaškoj školi prof. Ivana Pospišila i sljedeće sezone igrati na drugoligaškom “istoku”. I ponovno će vjerojatno dominirati nad konkurencijom i čekati neka bolja vremena da se konačno ispuni obećanje Općine Čepin i Osječko-baranjske županije: Čepin će dobiti novu sportsku dvoranu.

- Bez obzira na to u kakvim uvjetima radimo, mogu potvrditi da smo mi vjerojatno najbolja škola odbojke u Slavoniji, klub u pogonu ima ekipu u miniodbojci (treći i četvrti razred osnovne škole), zatim maloj odbojci (5. i. 6. razred), mlađe kadetkinje te kadetkinje, koje su i naša prva ekipa. Redovito se kao predstavnici regije "istok" plasiramo na državnu smotru u mlađim kategorijama, radi se dobro i radi se mnogo, a valjda ćemo jednom dočekati da gledamo ŽOK Čepin u nekoj jačoj ligi - zaključio je Dugandžić.

Inače, za Čepin igraju uglavnom djevojke iz tog mjesta, a koje je Pospišil pronašao u dvije osnovne škole, Vladimir Nazor i Miroslav Krleža te ih preusmjerio pod Mašićevo vodstvo. Jedina igračica sa strane je Petra Purgar, ona dolazi iz Osijeka, ali već je dugo u klubu pa joj Čepin dođe kao matična sredina. Sjajnu ekipu mladih odbojkašica s klupe vodi trener Jasmin Mašić, a 22 ovosezonske pobjede bez izgubljenog seta ostvarile su Lara Matusina, Petra Purgar, Petra Dugandžić, Dijana Karatović, Matea Žeravica, Dora Barišić, Tena Jonek, Dora Olujić, Marija Dugandžić, Marina Volmut i Nera Tost.

Ivana LIOVIĆ

Iz Čepina su, preko Osijeka i zagrebačke Mladosti, do reprezentacije Hrvatske stigle Antonia Volmut i Katarina Pavičić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike