Sport
KUGLAČI(CE) NA SVJETSKOJ SCENI

Hrvatski aduti u Cluju
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

Svibanj je tradicionalno rezerviran za svjetske kuglačke reprezentativne smotre. Dva tjedna sada će epicentar biti rumunjski Cluj, u kojem će se odigrati tri natjecanja.

Prvo je završilo jučer, a riječ je o Svjetskom pojedinačnom kupu u kadetskoj konkurenciji (U-18). Odlične rezultate ostvario je hrvatski dvojac, Luka Požega i Tamara Sinković uzeli su zlatno odličje u mix parovima sa 1174 čunja (625+549). Kuglač Plitvica završio je i na postolju u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon trećeg rezultata u kvalifikacijama (597), u finalu je napravio pomak. Uzeo je srebrno odličje sa 613 “drva”, šest manje od Lukasa Funka (Njemačka), a deset više od Austrijanca Lukasa Temistoklea. U poretku nacija Hrvatska je na kraju bila četvrta, iza Njemačke, Slovenija i Srbije.

Dvije medalje odličan su uvod za ono što slijedi. Već danas u akciju će najbolji svjetski juniori (U-23), koji će se boriti za ekipni primat, a medalje će se još dijeliti u tandemima, mix tandemu, sprintu i pojedinačnoj konkurenciji. Ovo je 19. juniorsko SP, a dobri rezultati se s pravom očekuju od hrvatskih nada. Među juniorima su i dva člana KK Osijek, Matija Tutnjević i Hrvoje Harkanovac, te Brođanin Lovro Buzov (Zanatlija), dok je u stručnom stožeru osječki trener Zdenko Sušac. Za juniore još igraju: Andrija Božičević, Matija Cindrić (oba Klek), Mihael Grivičić (Mertojak), Luka Mijić (Bjelovar) i Luka Požega. Sastav juniorki čine: Mirna Bosak, Anamarija Grdić, Ana Jambrović, Ivana Neralić, Milana Pavlic, Tamara Sinković (sve Mlaka), Ivana Juričić (Rijeka), Valentina Pavlaković (Istra), Klara Sedlar (Admiral) i Narda Štulić (Zagreb).

Nakon juniora, 21. svibnja u akciju će seniori u sklopu 7. pojedinačnog SP-a. Pod zastavom su i dva igrača KK Osijek, Mario Liović i Dario Radoš, zajedno sa Hrvojem Marinovićem, Mihaelom Grivičićem (oba Mertojak), Ivanom Totićem (Poštar) i Markom Jeličićem (Zadar). Na popisu seniorki su: Ines Maričić (Victoria Bamberg), Nataša Ravnić Gašparini (Istra), Klara Sedlar, Ana Jambrović, Milana Pavlic, Mirna Bosak, Tihana Čavlović (zagreb) i Valentina Gal Mesarić (Admiral). N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike