Sport
IVAN BRKIĆ:

Moram opet braniti najmanje na razini kao protiv Rijeke i Osijeka
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Nakon odličnih obrana protiv Osijeka, koje su spriječile da Cibalia doživi katastrofalan poraz, vratar Cibalije Ivan Brkić i protiv Rijeke u prošlom kolu odradio je svoj posao na fantastičan način. Njegove obrane zadivile su i trenera Rijeke Matjaža Keka koji je Brkića naveo kao jednog od "krivaca" što je Rijeka ostala bez pobjede u Vinkovcima. Sliču ocjenu dao je i Brkićev trener Davor Rupnik, koji ga je označio najzaslužnijim za osvajanje boda. Koji Cibaliju i dalje ostavlja u igri u borbi za opstanak. U svakom slučaju, bod je značajan zbog samopouzdanja uoči posljednjeg kola.

- Bila je to teška utakmica za nas, znali smo što Rijeka želi iz ove utakmice, ali i što mi trebamo. Ovaj smo put u utakmicu ušli jako dobro i izdržali nalete Rijeke prvih 20-25 minuta, a poslije je sve išlo dobro i svojim tijekom. Svi igrači su dali svoj maksimum na svojim mjestima i to je jedini razlog našeg uspjeha. Još jednom smo pokazali da kada uđemo u utakmicu odlučno i agresivno od prve minute, onda možemo računati na pozitivan rezultat - pričao je vratar Cibalije.

Još se jednom pokazalo kako Cibalia, kada odigra muški i odlučno, može svakoga iznenaditi. No, često je pristup izostao. Posebno protiv izravnih konkurenata.

- Na žalost, zašto smo zakazali u nekim susretima ne mogu dati odgovor. Je li to strah, neki pritisak rezultata ili nešto treće, nejasno mi je. Isti igrači odigraju kako trebaju jednu utakmicu, a onda potom zakažemo svi. Naprosto neobjašnjivo.

U petak je na rasporedu posljednji ovosezonski susret. Utakmica se igra u Zagrebu protiv Lokomotive, protiv koje Cibalia traži pozitivan rezultat, no možda ni pobjeda ne bude dovoljna. Istovremeno u 20 sati u Puli se sastaju Istra 1961 i Rudeš. Računica je jasna: ako Puljani protiv Rudeša dožive poraz, onda je Cibaliji dovoljan i neodlučen ishod. Pobijede li obje momčadi, ispast će Cibalia jer ima lošiji međusobni omjer. Kako bismo došli do pozitivnog rezultata protiv “lokosa”, koji u završnici pružaju odlične partije, vratar Brkić mora biti na visokoj razini.

- Protiv Lokomotive moramo ponoviti igru, pristup i angažman kakav smo imali protiv Rijeke, jer jedino u tom slučaju možemo računati na pozitivan rezultat. Uvjeren sam da ako Rudeš ponovi svoje igre iz prethodnih utakmica, Puljani nemaju šanse. Potrudit ću se svim silama braniti kao i u prethodnim utakmicama, ako ne i bolje, a nadam se da će i suigrači svoj posao odraditi kvalitetno i maksimalno požrtvovno. U ovu utakmicu stat će cijela sezona, ako je dobro odradimo i na kraju ostvarimo cilj, sve će se negativnosti brzo zaboraviti, a ono sve pozitivno će se slaviti. Vjerujem da ćemo se iz Zagreba vratiti "na štitu" - samouvjereno je izjavio vratar Cibalije Ivan Brkić, koji je prije dolaska u Vinkovce dio karijere proveo u Istri 1961. Sada se njegova bivša i sadašnja momčad bore za opstanak u društvu najboljih.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike