Osijek
ŽUPAN POSJETIO SUVAG

U planu gradnja Referalnog centra za umjetnu pužnicu
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Polikliniku za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Osijek posjetio je u utorak župan Ivan Anušić, kojega je s radom ustanove upoznala ravnateljica Mirela Poljak Šefčić. “Želja nam je početi ove godine gradnju Referalnog centra za umjetnu pužnicu i nove tehnologije”, kaže Poljak Šefčić.

Kao argument za takvu inicijativu istaknula je činjenicu kako je KBC Osijek nedavno počeo ugradnju umjetnih pužnica. Što se tiče lokacije, ravnateljica je napomenula kako se prvo moraju raščistiti vlasnički odnosi zgrade u kojoj je sada SUVAG.

Inače, godišnje prosječno u dijagnostičkom tretmanu kroz ovu ustanovu prođe više od 2000 pacijenata. Imaju pet dislociranih kabineta – u Našicama, Đakovu, Dardi, Donjem Miholjcu i Belišću. Požalila se kako su im dugačke liste čekanja, čeka se više od godine dana, a trenutno je na njoj više od 250 djece. Najavila je i kako očekuju zapošljavanje pet novih logopeda i jednog psihologa. Istaknula je i kako u ambulanti rade dvije nove dijagnostičke pretrage – ispitivanje vrtoglavice u odraslih i ispitivanje sluha u male djece.

- Moram podsjetiti da su prostorije SUVAG-a potpuno obnovljene u prosincu prošle godine. Radove je financirala Osječko-baranjska županija u iznosu od 300.000 kuna. SUVAG ima veliku važnost za male pacijente s područja županije i treba nastaviti ulagati u struku i opremu. Što se tiče inicijative o Referalnom centru, Županija će pomoći kako može - rekao je Anušić. J. Nikolić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana