Osijek
BAJER NA JUGU 2

Nakon 10 godina obnavlja se ponton
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Lijepe vijesti stižu s Juga 2, i to posebice za ljubitelje Bajera, ribiče i sve ostale koji imaju naviku posjetiti tu zelenu oazu južnog dijela rada. Naime, nakon više od deset godina, tamošnji ponton bit će cjelokupno renoviran, a radovi na uklanjanju starih derutnih dasaka je u tijeku.

- Vijeće Gradske četvrti Jug 2 odlučilo je da se neće "krpati" stare daske, već da će biti cjelokupno zamijenjene novima. Osim što će ponton dobiti ljepši izgled, nove daske bit će puno sigurnije od prethodnih. Naime, nerijetko se događalo da su mladi na Bajeru ložili vatru i daske su izgorjele, progorene su i pune rupa i čavli koji su lako mogli nekoga ozlijediti. Unatoč pločama upozorenja nisu odustajali, pa je u konačnici ponton izgledao strašno – pojasnio je Hrvoje Žabarović, zamjenik predsjednika GČ Jug 2.

Za uređenje pontona na Bajeru u rasporedu sredstava osigurano je 180 tisuća kuna i nakon pregleda derutnog stanja, odlučeno je da će ponton dobiti nov izgled, no za sada ne i nove sadržaje. Iako se Vijeće zauzima i za uređenje sportskih igrališta na Bajeru, Žabarović kaže da u ovoj godini za to nema osiguranih sredstava, no nema sumnje da će i novi ponton dati svjež izgled omiljenom divljem kupalištu na Jugu 2. Ono što je još važnije jest to što će nove daske pružiti sigurnost, a Žabarović se nada da se prizori uništenja više neće ponoviti. To je ujedno i poziv kako policiji, tako i komunalnim redarima da ljeti češće prođu oko Bajera i eventualno sankcioniraju one koji se ne pridržavaju reda. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike