Mozaik
16. SVIBNJA

Manifestacija “Pakračko kulturno ljeto” donosi koncerte, ali i sport
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

Tradicionalna ljetna manifestacija Pakračko kulturno ljeto, koju zajednički organiziraju Grad Pakrac, TZ grada i Sportska zajednica Grada Pakraca, i ove godine posjetiteljima donosi brojna kulturna događanja uz zanimljive koncerte, predstave, promocije i predstavljanja, a na svoje će doći i ljubitelji športa. Prva manifestacija bit će 16. svibnja, u 20 sati, u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac, gdje će koncert održati članice VS Contesse. Već sljedećeg dana u Gradskoj će knjižnici od 19 sati biti predstavljanje romana Ante Guge “Žetva u polju otrova”.

Dan Srednje škole Pakrac je 18. svibnja, u Hrvatskom domu “dr. Franjo Tuđman” od 10 sati, a na istom će mjestu sljedećega dana, u 14 sati biti Dani Mađara, a od 21 sat “Strujom protiv žaruljanja”, koncert elektroničke glazbe uz DJ Symarta. Hrvatski dom će biti mjesto održavanja predstave “Namaz a la carte”, koju će 22. svibnja, od 20 sati izvesti glumačka skupina KPD Sloga.

Koncert filmske glazbe na rasporedu je 23. svibnja u gradskoj vijećnici kurije Janković, u 19 sati, u izvedbi učenika OGŠ Pakrac. Nedjelja, 27. svibnja rezervirana je za tradicionalnu Smotru folklora, u dvorištu kurije Janković, od 17 sati.

Od 28. svibnja do 2. lipnja Pakrac je domaćin MUTIPAKU – najvećem multimedijalnom događanja u ovom dijelu europe. Gradska športska dvorana bit će mjesto održavanja tradicionalne završne priredbe Dječjeg vrtića Maslačak, koja započinje u 18 sati, a sljedeći dan, u Hrvatskom domu će biti Dan OŠ braće Radić Pakrac i sajam dječjeg poduzetništva od 18 sati.

U srijedu, 6. lipnja u Gradskoj vijećnici od 19 sati će biti Dan zdravlja, a 7. (od 17 sati) i 8. lipnja (od 18 sati) u dvorištu kurije Janković projekt Tragom Jankovića, koji organiziraju Gradska knjižnica, Muzej grad Pakraca i OGŠ u suradnji s Gradom Pakracom, a kojemu je cilj kroz razna događanja približiti građanima vrijeme grofa Jankovića u Pakracu. Koncert Tamburaškog orkestra Pakrac - “Večer u kuriji Janković” na rasporedu je 11. lipnja, od 20 sati, a sljedećeg dana, u isto vrijeme i na istom mjestu koncert pod istim nazivom, ovaj put u izvedbi učenika OŠ braće Radića i Srednje škole Pakrac.

Dvorište kurije Janković će glazbom odzvanjati i 13. lipnja, kada će, od 20 sati, završni koncert U susret ljetu održati učenici OGŠ Pakrac. Posljednje događanje ovogodišnjeg Pakračkog kulturnog ljeta je 14. lipnja, od 19 sati, u Gradskoj vijećnici - promocija knjige Marijana Almaša “Ova bi vas ruka pomilovala”. N.Vek.

ŠPORTSKO PAKRAČKO LJETO

Športsko Pakračko ljeto uobičajeno obilježit će nogometni i malonogometni turniri te biciklijada. Donja Obrijež i mjesni Nogometni klub Croatia organizatori su malonogometnog turnira koji će u ovom mjestu biti održan u subotu, 2. lipnja, u 10 sati, a od 5. do 16. lipnja na Stadionu malih sportova u Pakracu će biti održan tradicionalni malonogometni turnir. Malonogometni će turnir biti organiziran i u Badljevini, 24. lipnja, od 10 sati. Nedjelja 1. srpnja rezervirana je za tradicionalnu biciklijadu, a start je najavljen u 16 sati iz dvorišta kurije Janković. Na Gradskom stadionu će 11. i 12. kolovoza biti turnir u nogometu za branitelje Pakraca i Lipika, čime i završava športski dio Ljeta.

Najčitanije iz rubrike