Mozaik
KRENULA IZ OSIJEKA

“Barcaffé Barista Tour”
s Mijom Dimšić
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

Znate li što je najvažnije za pripremu savršene espresso kave, što su 5M i koliko je vremena potrebno da se savlada umijeće latte arta? Sve su to saznali posjetitelji Campus Cafea u Osijeku, koji je bio prva postaja na prvoj službenoj turneji kave u Hrvatskoj. Zvijezda turneje bio je Barcaffe, jedan od regionalno najznačajnijih brendova u espresso kavi i njegovi cijenjeni baristi, stručnjaci koji od pripreme kave čine umjetnost, kako u pripremi, tako i u dodiru s nepcem. Uz brojne sjajne recepte za užitak, i osječka pjevačica Mia Dimšić, dobitnica nagrade Porin u šest kategorija, okušala se u pripremi espressa. Uz pomoć Barcafféovog bariste, uspjela je napraviti svoj savršeni espresso. Gosti su saznali zanimljivosti o podrijetlu kave, a u pripremi vrhunskog espressa okušali su se u latte artu i nadasve uživali u okusu zaista savršene kave. Barcaffé baristi drže da je savršen espresso osnova za pripremu svih drugih popularnih napitaka kao što su cappuccino ili macchiato. Upravo takav Barcaffe espresso, koji je zahvaljujući talijanskoj tehnologiji pravi koncentrat okusa i aroma, nositelj je šest zlatnih medalja na istaknutom međunarodnom natjecanju (International Coffee Cup Tasting) u Italiji. Turneju se nastavlja u Splitu 15. lipnja, u Rijeci 29. lipnja, i u Zagrebu 14. i 28. rujna. T.K.

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike