Kultura
6. TJEDAN GLAZBE U GLAZBENOJ ŠKOLI

Tjedan koncerata učenika i nastavnika
Objavljeno 16. svibnja, 2018.

SLAVONSKI BROD - Glazbena škola Slavonski Brod ovoga će svibnja prirediti šesti po redu Tjedan glazbe, manifestaciju koja pri završetku nastavne godine donosi tjedan ispunjen koncertima učenika i nastavnika, ali i dragih im gostiju. Tjedan glazbe počeo je koncertom učenika osnovne glazbene škole u ponedjeljak, a sljedećega su dana muzicirali učenici srednje glazbene škole. U četvrtak, 17. svibnja, u 19.30 sati, s pozornice će publika moći slušati nastavnike u ulogama interpreta.

Ovogodišnji Tjedan glazbe bit će poseban po dvama događajima. U srijedu, 16. svibnja, s početkom u 19 sati, u Velikoj dvorani škole svirat će i pjevati učenici Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka. I to sve srednjoškolci. Svečanu proslavu Dana škole ostavili su za posljednji dan u tjednu - petak, 18. svibnja, u 13 sati.

Probranim glazbenim točkama Dan škole uljepšat će bivši učenici, koji su se ove školske godine vratili u Glazbenu školu Slavonski Brod kao nastavnici - Ivana Dročić na flauti (diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu), Paulina Kovačević na gitari (5. godina studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu), i Hrvoje Aušić na klaviru (5. godina studija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku). Njihov nastup prilog je ovogodišnjem obilježavanju deset godina postojanja srednjeg glazbenog obrazovanja u Glazbenoj školi Slavonski Brod. N.Vek.

Možda ste propustili...

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

Najčitanije iz rubrike